20/02/2019 00:24:21
3.5.2018 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2019 στις 3-5-2018

«Εκλογές τώρα» από τη Φώφη

Γεννηματά: Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν - Media

 

Εκλογές τώρα ζητάει η Φώφη Γεννηματά. Τον «οδικό χάρτη» του Κινήματος Αλλαγής για τους επόμενους σταθμούς της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η Γεννηματά, ζητώντας να ενημερωθεί πρώτα η Βουλή για τις συζητήσεις με τους δανειστές και, αμέσως μετά, να στηθούν κάλπες προκειμένου να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά το μνημόνιο.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, στην επιστολή της προς τον Βούτση, ζητά να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ώστε να υπάρξει «ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του ελληνικού λαού για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές».

Υπογραμμίζει πως «η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα» και κλείνοντας της επιστολή της τονίζει: «Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός, αυτός και μόνο, να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία».

«Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις. Η Ν.Δ. δεν νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει ουσιαστικά τη μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Επώδεινες συμφωνίες»

Η Γεννηματά κάνει λόγο για την ανάγκη να χαραχθεί μια «εθνική γραμμή που θα διασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή» υποστηρίζοντας πως «σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μία δίνει σε αυτή την εθνική γραμμή. Για το πώς αντιλαμβάνονται τις διαπραγματεύσεις και την τελική συμφωνία με τους εταίρους μας».

Όπως σημειώνει μάλιστα «μπορεί η κυβέρνηση να προπαγανδίζει την “καθαρή έξοδο”, αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι διαφορετική γιατί δεν νοείται “καθαρή έξοδος” με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης».

Καταλογίζει μάλιστα στην κυβέρνηση ότι, από την ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ, «η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με μοναδικό κριτήριο την πολιτική της επιβίωση και τον μικροκομματικό της σχεδιασμό. Δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση» ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας».

Εκτός κάδρου κριτικής πάντως δεν άφησε ούτε τη Ν.Δ. η Γεννηματά, «καρφώνοντας» επί της ουσίας τον «γαλάζιο» πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε οξύ τόνο σημειώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση «δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια. Ενώ ζητά εδώ και δύο χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το... φθινόπωρο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.