search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Αναβάλλεται η αυριανή άφιξη των δανειστών στην Αθήνα

13.05.2018 15:28
Αναβάλλεται η αυριανή άφιξη των δανειστών στην Αθήνα - Media

 

Το νωρίτερο την Τετάρτη, αντί για Δευτέρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών ώστε να συνεχιστεί η τέταρτη αξιολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, τα αίτια της αλλαγής δεν είναι επισήμως γνωστά, όμως η μετάθεση της άφιξης των κλιμακίων έρχεται εν μέσω μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά.

Η καθυστέρηση στην επιστροφή των θεσμών στενεύει τα ήδη μικρά χρονικά περιθώρια για επίτευξη τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της μεθεπόμενης Πέμπτης, 24 Μαΐου – στόχο που είχε θέσει ο Μάριο Σεντένο – καθώς στην καλύτερη περίπτωση οι εταίροι και η κυβέρνηση θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις οκτώ ημέρες διαβουλεύσεων.

Δανειστές και Αθήνα έχουν συμφωνήσει ότι όλες οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων για ενδεχόμενη ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να κλείσουν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, δηλαδή σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός για την καθυστέρηση στα προαπαιτούμενα, καθώς πολύ λίγες από τις 88 εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης έχουν κλείσει.

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος έστειλε email στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας επιτάχυνση στην υλοποίηση των ανοιχτών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΗ) στα ζητήματα του υπουργείου Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέεται με την επιλογή Γενικών Γραμματέων και την κινητικότητα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10