search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Νομίζω ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές (Video)

25.05.2018 15:08
Γρηγοράκος: Μήπως ο Τσίπρας φοβάται τις αντιδράσεις Καμμένου και τα κάνει όλα «γαργάρα»; - Media

 

Για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές, την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την πολιτική “ίσων αποστάσεων” του Κινήματος Αλλαγής, την ονομασία των Σκοπίων, τους βουλευτές που θεωρούν ότι δεν πρέπει να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης και τα περιστατικά βίας μίλησε ο βουλευτής της της ΔΗ.ΣΥ. Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Αναλυτικά, σημεία από τη συνέντευξη του Λ. Γρηγοράκου:

Για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές

Η κίνηση που έκανε η κα. Γεννηματά με γέμισε αισιοδοξία. Από την στιγμή που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση, το Κίνημα Αλλαγής έχει μεγαλώσει μέσα στην κοινωνία και αυτό το βλέπουμε εμείς, οι βουλευτές, που έχουμε σχέση με τη καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη. Με λύπησε η επίθεση του Πρωθυπουργού στη Βουλή στο πρόσωπο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ήταν αήθης, θρασύς, χωρίς κουλτούρα και πολιτισμό. Η Ελλάδα πλήρωσε ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μας άφησε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση. Προκάλεσε εκλογές χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατηγορώντας τη μισή Βουλή. Μας κατηγορούσαν για το 3% πλεόνασμα και οι ίδιοι υπέγραψαν για 4,5%. Τώρα μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ενώ συγχρόνως φέρνουν το μεσοπρόθεσμο με μέτρα, τα οποία δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι την αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου. Θα έχουμε και την υποχρεωτική μείωση μισθών και συντάξεων. Η τραγωδία για τον ελληνικό λαό είναι ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο δεν φέρνει καθόλου χρήματα. Αν δεν πάμε σε πιστοληπτική γραμμή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η πιο μνημονιακή κυβέρνηση, έχουν υπογράψει τα πάντα και παρόλα αυτά ισχυρίζονται ότι είναι αριστεροί. Έρχονται στη Βουλή και μιλάνε για ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης για το οποίο ούτε κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μας έχει πει τίποτα ουσιαστικό.

Για τη πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο. Δεν έχει την στήριξη του ελληνικού λαού, ενώ η στήριξη από τους βουλευτές της είναι πλασματική και ιδιοτελής. Νομίζω ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα ποσοστό αντίστοιχο με εκείνο που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012. Όσο παραμένει στην εξουσία, η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όλο και μεγαλύτερη. Και αυτό θα έχει αυξημένες αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά την τύχη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Για την πολιτική “ίσων αποστάσεων” του Κινήματος Αλλαγής

Προσωπικά θεωρώ ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να έχει μια αυτόνομη πολιτική γραμμή. Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις αποστάσεις, γιατί η πολιτική δεν είναι γεωμετρία. Η πολιτική ενέχει πολλές παραμέτρους και γι’ αυτό και η δημοκρατία, εδώ και 2.500 χρόνια, δεν έχει αντικατασταθεί. Είναι ένα πολίτευμα που συνέχεια αναγεννιέται και προσαρμόζεται. Στην πολιτική πρέπει κανείς να εκτιμά σωστά την στιγμή και να έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός. Εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες, είμαστε κεντροαριστεροί, μας ενδιαφέρει η αναδιανομή του πλούτου και το κοινωνικό κράτος. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει το ανάλογο ποσοστό, που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε το πρόγραμμά μας στην κυβέρνηση που θα προκύψει. Μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι θεωρούν δεδομένη τη συνεργασία του Μητσοτάκη με το Κίνημα Αλλαγής. Είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει δυσάρεστες καταστάσεις, να επιδιώξει να είναι στην επόμενη κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, ποιος μου λέει ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι μια συνεργασία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ; Επίσης, ποιος μου λέει ότι την επόμενη μέρα δεν θα έχει το Κίνημα Αλλαγής ένα μεγάλο ποσοστό που θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε μια κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης; Από την αρχή ζητούσαμε συναίνεση και μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης γιατί θεωρούσαμε ότι διαφορετικά δεν μπορεί μια κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα.

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων

Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί ολοκληρωμένη συμφωνία με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις, συνταγματική αναθεώρηση και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών. Πάντως, για να μπορέσει κανείς να λύσει το μακεδονικό ζήτημα, θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη κουλτούρα και πολιτισμό, να είναι γνώστης της ιστορίας. Την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν” δεν την απέρριψαν εξ αρχής γιατί δεν ήξεραν τι ακριβώς συμβολίζει. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δεν έχουμε ανθρώπους που να διαπραγματεύονται κατάλληλα για την Ελλάδα. Πάντως, το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία, όχι τα Σκόπια. Κάποια στιγμή θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη διότι και οι δύο χώρες έχουν συμφέρον να βρεθεί λύση. Η λύση δεν πρέπει να δοθεί βιαστικά επειδή το έχει υποσχεθεί ο Τσίπρας.

Για τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που θεωρούν ότι δεν πρέπει να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης

Συμφωνώ ότι δεν θα πρέπει να στηρίξουμε εμείς την κυβέρνηση όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -που είναι κυβερνητικοί εταίροι- δεν το κάνουν. Έχω όμως κάποιες ενστάσεις όταν πρόκειται για νομοσχέδια που δεν επηρεάζουν την πολιτική σκηνή του τόπου και έχουν να κάνουν με την ιδεολογία και την πολιτική μας. Η ψήφος δεν είναι μια λαϊκίστικη υπόθεση. Υπήρχε περίπτωση να μην ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μόνο και μόνο για να πέσει η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι αρνητική. Όταν έρθει η ώρα που τα πράγματα θα είναι σοβαρά και θα τεθεί θέμα συνέχισης της πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τότε ναι, να μην στηρίξουμε τις επιλογές της κυβέρνησης.

Για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών

Με υποθέσεις όπως Λαμπράκη, Πέτρουλα, Μπακογιάννη, Φύσσα η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη βία. Η βία πρέπει να καταδικαστεί. Δεν έχει ούτε αριστερό, ούτε δεξιό πρόσημο. Η ελληνική κυβέρνηση και η Πολιτεία οφείλουν να λάβουν μέτρα για να μην περάσει στην κοινωνία το κακό παράδειγμα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η προστασία του Έλληνα πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη υπόθεση, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για πολιτικό, θεσμικό παράγοντα ή απλό πολίτη. Η οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα.
Σχετικά με την υπόθεση Ρουβίκωνα, δεν κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει σχέση με τον Ρουβίκωνα. Αλλά τον κατηγορώ διότι δεν έχει πάρει τα ανάλογα μέτρα για μια ομάδα, η οποία προκαλεί συνέχεια την ελληνική κοινωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56