search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:07
MENU CLOSE

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

04.06.2018 20:00
Επιστολή Τραμπ: Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία υπονομεύουν τον αγώνα κατά του ISIS - Media

 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα βομβιστής καμικάζι κοντά σε συνάθροιση μουσουλμάνων ιερωμένων στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν προσκόμισε κάποια απόδειξη ως στήριξη της ανάληψης ευθύνης.

Ένας μοτοσυκλετιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά του κοντά σε συνάθροιση μουσουλμάνων ιερωμένων στην αφγανική πρωτεύουσα, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εκδώσει φάτουα κατά των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Τα εκρηκτικά εξερράγησαν στην είσοδο μιας γιγαντιαίας σκηνής κοντά σε κατοικίες στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ και αφού οι περισσότεροι ιερωμένοι είχαν αποχωρήσει, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο Ρόιτερς, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς.

Στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης που ανήρτησε στο διαδίκτυο το ΙΚ, υποστήριξε ότι 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Η οργάνωση τακτικά αναλαμβάνει την ευθύνη για εξτρεμιστικές επιθέσεις χωρίς να προσκομίζει καμία απόδειξη για τη συμμετοχή της σε αυτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:07