search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21
MENU CLOSE

Αυγενάκης: Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας παράγει αξιώσεις από την πΓΔΜ

23.06.2018 11:13
Αυγενάκης: «Η ΟΧΕ εφάρμοσε πρώτη το αυτονόητο» - Media

 

“Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας παράγει τετελεσμένα για όλους, παράγει αξιώσεις από πλευράς της πΓΔΜ”, τονίζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη του στο “MyPortal. gr”.

“Από την ώρα που έπεσαν οι υπογραφές ξέρουμε ότι παράγει αξιώσεις από τη γείτονα και τετελεσμένα για όλους. Εμείς επιδιώξαμε να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία. Αξιοποιήσαμε την πρόταση μομφής, ένα εργαλείο που μας παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, για αποτρέψουμε αυτή την υπογραφή, αλλά και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να συζητήσει για 3 ημέρες το περιεχόμενο της συμφωνίας”, επισημαίνει.

Παράλληλα σημειώνει πως “είναι έγκλημα απέναντι στους πολίτες να ταυτίζεται όποιος έχει πατριωτικά αισθήματα με χιτλερικούς και φασίστες” και προσθέτει: “Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής βία βέβαια, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ενθάρρυνε τη βία που στόχο είχε το πολιτικό προσωπικό”.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: “Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστή, σύγχρονο, αποφασισμένο πρωθυπουργό. Εμείς δε λέμε στους πολίτες αυτά που θέλουν να ακούσουν. Λέμε αυτά που πραγματικά μπορούν να γίνουν. Ο κ. Τσίπρας εάν ήταν στην αντιπολίτευση θα έλεγε “θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο”, όπως το έλεγε. Και μάλιστα έφερε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Εμείς είμαστε και υπεύθυνοι και γνωρίζουμε ότι οι όποιες δυνατότητες μας παρέχει το διεθνές δίκαιο, είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες και θα τις αξιοποιήσουμε. Η πρόταση μομφής ανέδειξε τις ασυμφωνίες μεταξύ των εύκολων λόγων του πατριωτισμού, της κορόνας και του λαϊκισμού του Πάνου Καμμένου που τελικά προτίμησε την καρέκλα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κρύβονται και κατηγορούν οποιονδήποτε κάνει κριτική ως ακροδεξιό και φασίστα. Θα δούμε αλλοπρόσαλλα πράγματα από αυτή την κυβέρνηση όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές. Αποτυχία πλήρης μπορεί να χαρακτηριστεί η εξωτερική πολιτική. Δείτε πως διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, τα Ίμια, τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς, το Σκοπιανό και πολλά άλλα. Σήμερα, λένε ότι θέλουν να διαχειριστούν τα θέματα με την Αλβανία. Τρέμουμε στην ιδέα αυτή”.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:20