25/11/2020 04:54:21

Συγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ στο HDP για την είσοδο στη Βουλή της Τουρκίας

Συγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ στο HDP για την είσοδο στη Βουλή της Τουρκίας - Media

 

Επιστολή, με την οποία συγχαίρει την ηγεσία και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), για το επιτυχημένο αποτέλεσμα στις διπλές εκλογές στην Τουρκία, απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πάγια θέση του για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της γείτονος.

«Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας και τα συγχαρητήριά μας για τη μεγάλη σας επιτυχία στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πετύχατε να εκφράσετε τις επιθυμίες του λαού της Τουρκίας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια των μελών του HDP, το θάρρος και την επιμονή των ψηφοφόρων του HDP, στην υπερνίκηση των εμποδίων και στην άσκηση των συνταγματικών σας δικαιωμάτων» αναφέρεται στην επιστολή.

«Εσείς και ο φυλακισμένος προεδρικός σας υποψήφιος, Σαλαχατίν Ντεμιρτάς, είστε πηγή έμπνευσης για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τη θέλησή του να συνεργαστεί με όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας στην κατεύθυνση της διατήρησης ειρηνικών και φιλικών ελληνοτουρκικών σχέσεων και το HDP, ως η 3η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Τουρκίας, θα έχει έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.