search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:52
MENU CLOSE

Το σκοτεινό «οικογενειακό μυστικό» του Μπιλ Γκέιτς – Τι κάνει γι’ αυτό

18.07.2018 15:14
Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε ποιες σειρές βλέπει στο Netflix εν μέσω κορωνοϊού - Media

 

Ο Μπιλ Γκέιτς, όπως είναι γνωστό, μέσω του ιδρύματος που έχει με τη σύζυγό του Μελίντα, επιδίδεται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες αγαθοεργίες και ενισχύει διάφορα ερευνητικά ιδρύματα. Ωστόσο, η τελευταία προσφορά του έχει και προσωπικό χαρακτήρα.

Όπως ο ίδιος ο Γκέιτς αποκάλυψε, η οικογένειά του έχει ένα σκοτεινό «μυστικό»: πολλοί άνδρες έχουν πέσει θύμα της νόσου Αλτσχάιμερ, μιας μη ιάσιμης ασθένειας που προκαλεί άνοια και τελικά θάνατο, ακόμα και σε σχετικά νέα άτομα.

Η διαδικασία διάγνωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ είναι εξαιρετικά σύνθετη και χρονοβόρα και συχνά η ασθένεια διαπιστώνεται όταν πλέον έχει προχωρήσει πολύ.

Έτσι, ο Γκέιτς αποφάσισε να ενισχύσει με 30 εκατ. δολάρια το Ίδρυμα για την Ανακάλυψη Φαρμάκου για την Αλτσχάιμερ, με στόχο την ανάπτυξη μιας σύντομης και σαφούς διαγνωστικής μεθόδου.

«Χρειαζόμαστε μια απλή μέθοδο διάγνωσης, μέσω για παράδειγμα, εξέτασης αίματος, προτού βρούμε τρόπο να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της ασθένειας» είπε ο Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς έχει ήδη ενισχύσει με 50 εκατ. δολάρια το ίδρυμα κατά της άνοιας, το οποίο ασχολείται με την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33