28/05/2020 05:38:05

Το σκοτεινό «οικογενειακό μυστικό» του Μπιλ Γκέιτς - Τι κάνει γι' αυτό

Μπιλ Γκέιτς: Δέκα συμβουλές για την επιτυχία - Media

 

Ο Μπιλ Γκέιτς, όπως είναι γνωστό, μέσω του ιδρύματος που έχει με τη σύζυγό του Μελίντα, επιδίδεται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες αγαθοεργίες και ενισχύει διάφορα ερευνητικά ιδρύματα. Ωστόσο, η τελευταία προσφορά του έχει και προσωπικό χαρακτήρα.

Όπως ο ίδιος ο Γκέιτς αποκάλυψε, η οικογένειά του έχει ένα σκοτεινό «μυστικό»: πολλοί άνδρες έχουν πέσει θύμα της νόσου Αλτσχάιμερ, μιας μη ιάσιμης ασθένειας που προκαλεί άνοια και τελικά θάνατο, ακόμα και σε σχετικά νέα άτομα.

Η διαδικασία διάγνωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ είναι εξαιρετικά σύνθετη και χρονοβόρα και συχνά η ασθένεια διαπιστώνεται όταν πλέον έχει προχωρήσει πολύ.

Έτσι, ο Γκέιτς αποφάσισε να ενισχύσει με 30 εκατ. δολάρια το Ίδρυμα για την Ανακάλυψη Φαρμάκου για την Αλτσχάιμερ, με στόχο την ανάπτυξη μιας σύντομης και σαφούς διαγνωστικής μεθόδου.

«Χρειαζόμαστε μια απλή μέθοδο διάγνωσης, μέσω για παράδειγμα, εξέτασης αίματος, προτού βρούμε τρόπο να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της ασθένειας» είπε ο Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέιτς έχει ήδη ενισχύσει με 50 εκατ. δολάρια το ίδρυμα κατά της άνοιας, το οποίο ασχολείται με την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.