search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:04
MENU CLOSE

Δωρεάν φωτογραφίες αστυνομικών ταυτοτήτων για τους πυρόπληκτους

01.08.2018 16:06
Χάσατε την αστυνομική σας ταυτότητα; Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας δελτίου - Media

 

Στο μεγάλο κύμα εθελοντικής προσφοράς, που αποσκοπεί να απαλύνει τον πόνο και να κάνει την ζωή πιο εύκολη στους πυρόπληκτους της Αττικής αυτές τις δύσκολες ώρες, μπήκαν και οι επαγγελματίες φωτογράφοι, οι οποίοι προσφέρθηκαν να βγάζουν δωρεάν φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, με αφορμή την ανακοίνωση της 29ης Ιουλίου, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για την συγκρότηση κινητών αστυνομικών μονάδων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μεγαρέων, με σκοπό την συνδρομή σε ανήμπορους πολίτες και την ταχεία και ευχερέστερη διεκπεραίωση θεμάτων διοικητικής φύσεως για τους πυρόπληκτους, επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς θα μπορούσαν να συνεισφέρου και τα μέλη της στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Μετά την ενημέρωση από τον Αρχηγό, η ΠΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, αποφάσισε να διαθέσει δύο φωτογραφεία – ένα στην Ανατολίκή Αττική και ένα στην Δυτική Αττική – όπου θα μεταφέρονται εκεί οι πυρόπληκτοι από την Αστυνομία, και θα βγάζουν δωρεάν φωτογραφίες για τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Στην ανακοίνωση, τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους δύο συναδέλφους τους, για την στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητές αστυνομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στις πυρόπληκτες περιοχές, έχουν ως αποστολή την μεταφορά ανήμπορων πολιτών στα αστυνομικά τμήματα για την έκδοση ταυτότητας ή άλλων αναγκών και την εξυπηρέτηση νοσηλευομένων, ή ασθενών που βρίσκονται στα σπίτια τους, με την επιτόπια παραλαβή εγγράφων και άλλων δικαιολογητικών για την διεκπεραίωση των θεμάτων τους στις αστυνομικές ή άλλες υπηρεσίες.

Οι πολίτες των πληγέντων από τις πυρκαγιές περιοχών της Ανατολικής Αττικής, μπορούν να απευθύνονται:

* στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, τηλ: 22940-69400

* στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, τηλ: 22940-69406 και 22940 – 66211

* στο Αστυνομικό Τμήμα Πικερμίου – Ραφήνας, τηλ: 22940- 29410 και

* στο Τμήμα Ασφαλείας Πικερμίου – Ραφήνας, τηλ: 22940-29415.

Οι πληγέντες περιοχών της Δυτικής Αττικής μπορούν να απευθύνονται:

στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαρέων, τηλ: 22960-22100 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, τηλ: 22960-28878 και 22960 – 28001.

Σημειώνεται ότι η έκδοση – αντικατάσταση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας (κατεστραμμένων ή απολεσθέντων) πραγματοποιείται ατελώς, χωρίς καταβολή παραβόλου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43