search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:15
MENU CLOSE

«Επικοινωνιακά κόλπα» – Πρόκληση χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις εξαγγελίες Τσίπρα από το Λαύριο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2033
9-8-2018
11.08.2018 03:00
kke1-5.jpg
 
Στην ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών για τα καταστροφικά αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής εστιάζει το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό δεν παραλείπει να καυτηριάζει τις κινήσεις διαχείρισης των εντυπώσεων που καταγράφονται από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να μειωθεί το πολιτικό κόστος.
 
«Αποτελούν πρόκληση οι εξαγγελίες Τσίπρα, όχι μόνο γιατί δεν ανέλαβε καμία δέσμευση αποκατάστασης της λαϊκής στέγης στις πυρόπληκτες περιοχές, αποζημίωσης των κατοίκων στο 100% των καταστροφών, αλλά και γιατί δεν δίνουν απάντηση στη γύμνια του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ίδιων φαινομένων, αλλά και προβλημάτων από πλημμύρες, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, στήριξη των δομών υγείας της περιοχής.
 
Στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων, τη στιγμή που προχωρά στην παραχώρηση των δασών, των ακτών, των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα, με τον νέο νόμο για το δομημένο περιβάλλον προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της αδειοδότησης και των ελέγχων των κτηρίων, εξαιρώντας όμως από αυτές τις διαδικασίες τα έργα που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
 
Πάντως το ΚΚΕ δεν περιορίζεται στον καταλογισμό ευθυνών στη νυν κυβέρνηση, καθώς σημειώνει ότι η σημερινή πολιτική είναι μια συνέχεια αυτής που επί χρόνια ασκείται:
«Η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, γιατί μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι μέρος του προβλήματος. Γιατί συνειδητά συνέχισε την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στον βωμό των πλεονασμάτων. Γιατί ενίσχυσε την εμπορευματοποίηση της γης στον βωμό των επενδύσεων του κεφαλαίου. Γιατί κι αυτή προχώρησε σε τακτοποίηση αυθαιρέτων, ενώ την ίδια στιγμή άφησε τον κόσμο απροστάτευτο».
 
Παρόμοια άποψη – ότι αποτελούν απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών – διατύπωσε ο Περισσός και για τις αποπομπές των επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής: «Οι αποπομπές και οι παραιτήσεις διαφόρων υπηρεσιακών στελεχών έχουν μοναδικό στόχο να κρύψουν τη βασική και κύρια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων τους, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, που όξυνε τα προβλήματα υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της».
 
Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ ήδη από τον Μάιο είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση, με την οποία ανέδειξε τα προβλήματα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, κάτι που δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει. Ως εκ τούτου, θεωρεί κοροϊδία και τα μέτρα που εκ των υστέρων ανακοινώθηκαν υπέρ των πυροπλήκτων και εναντίον των αυθαιρέτων:
«Τα δήθεν μέτρα για τους πυρόπληκτους και τα αυθαίρετα, που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο κοροϊδία για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, αλλά και προσπάθεια να κρύψουν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες τους για την έλλειψη αντιπυρικής προστασίας, την υποβάθμιση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, αλλά και για την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, των δασών, που στρώνει το έδαφος στην αυθαίρετη δόμηση».
 
Δίνοντας διαρκώς έμφαση στην πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, το ΚΚΕ σημειώνει: «Τα κυβερνητικά μέτρα για τη δήθεν στήριξη των πληγέντων δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, δεν επαρκούν για να επουλωθούν οι πληγές, να ξαναφτιαχτούν οι κατοικίες και οι άνθρωποι αυτοί να σταθούν ξανά στα πόδια τους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15