24/04/2019 06:02:33

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι - Media

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η κατεδάφιση των πρώτων τεσσάρων «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι.

Δεν πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα αλλά για κατοικίες οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά και κρίνονται πλέον καταδαφιστέες καθώς είναι ακατάλληλες να κατοικηθούν.

Επίσης, από τη Δευτέρα, πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορων -μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας- αναλαμβάνει τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Έτσι, συνεργεία με ειδικές στολές θα βρεθούν στην οδό Δρυάδων (Κόκκινο Λιμανάκι) προκειμένου να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν καμμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.