search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι

20.08.2018 06:31
Ξεκίνησε η κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι - Media

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η κατεδάφιση των πρώτων τεσσάρων «κόκκινων» σπιτιών στο Μάτι.

Δεν πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα αλλά για κατοικίες οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά και κρίνονται πλέον καταδαφιστέες καθώς είναι ακατάλληλες να κατοικηθούν.

Επίσης, από τη Δευτέρα, πιστοποιημένη εταιρεία που έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορων -μετά από αίτημα του δημάρχου Ραφήνας- αναλαμβάνει τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Έτσι, συνεργεία με ειδικές στολές θα βρεθούν στην οδό Δρυάδων (Κόκκινο Λιμανάκι) προκειμένου να κάνουν αποψίλωση και να απομακρύνουν καμμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστία αμίαντο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56