search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Μπήκαν αρκούδες σε χωριά των Τρικάλων – Φοβούνται «ανεπιθύμητες συναντήσεις» οι κάτοικοι

25.08.2018 12:17
Αγόρι κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του όταν το ακολουθούσε μια αρκούδα (Video) - Media

 

Ανησυχία σε κατοίκους ορεινών χωριών των Τρικάλων προκαλεί η εμφάνιση αρκούδων στους οικισμούς. Συγκεκριμένα, η εμφάνιση των ζώων Πεύκη Καλαμπάκας και στο Γαρδίκι προκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης ¨κρίσεων¨ της Δ/νσης Δασών Ν. Τρικάλων.

Οι κάτοικοι ανησυχούν για ανεπιθύμητες συναντήσεις με τα άγρια ζώα, καθώς και για τις καταστροφές που ενδέχεται να προκαλέσουν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα περιστατικά εμφάνισης της αρκούδας, παρουσιάσθηκαν τα προβλήματα που αφορούν κυρίως την πρόκληση ζημιών από την εμφάνιση του άγριου ζώου, αλλά κυρίως στη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων όσον αφορά την αλληλεπίδραση αρκούδας και ανθρώπων.

Όπως γράφει το Trikalavoice.gr, κατατέθηκαν προτάσεις από τα μέλη της επιτροπής και αποφασίσθηκε η υποβολή των προτάσεων στην Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή του ΥΠΕΝ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:59