31/03/2020 20:50:40

Ο Π. Σκουρλέτης νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Με 126 ψήφους, 18 λευκά

Σκουρλέτης: Η Αριστερά δεν ήταν παρένθεση - Media

 

Με 126 ψήφους ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης, από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Πάνος Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Νωρίτερα, και μετά την τοποθέτηση – πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία πρότεινε τον Πάνο Σκουρλέτη για την θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός στην τοποθέτησή του σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επιστρέψει στις κοινωνικές αναφορές του.

Αναλυτικά ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την ομιλία του σημείωσε:

«Θέλω να πω ότι σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τη μεταβατική δημιουργούνται νέες δυνατότητες.

Ο πήχης είναι πολύ ψηλά η κοινωνία και οι εργαζόμενοι έχουν απαιτήσεις να κάνουμε εμβαθύνσεις και ανανεώσεις.

Είχαμε υποσχεθεί ότι ολοκληρώνοντας τη μνημονιακή περίοδο θα ξαναπιάσουμε το νήμα των κοινωνικών αναφορών μας.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και εγώ δεν αισθάνομαι έτσι. Να ξαναθυμηθούμε όσα έχουμε πει για τον διακριτό ρόλο του κόμματος από την κυβέρνηση.

Οι κοινωνικές μας αναφορές είναι ο κόσμος των πολλών σε αυτούς θα δώσουμε λογαριασμό αυτοί θα μας καταστήσουν πλειοψηφικό κόμμα.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, θα είναι ο πρώτες με την απλή αναλογική που θα ανοίξουν τον κύκλο ενεργότερης συμμετοχής των πολιτών και την δημιουργία ισχυρών πολιτικών σχημάτων συνεργασίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.