search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:56
MENU CLOSE

Τα «θηρία» που συνόδευσαν το «Ελ. Βενιζέλος» στον Πειραιά – Οι μανούβρες των πλοίων στο σκοτεινό Αιγαίο (Pics)

29.08.2018 07:45
2337921

Τρία «μεγαθήρια» της ελληνικής ακτοπλοΐας έσπευσαν σε βοήθεια του Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την εκδήλωση της φωτιάς ανοιχτά της Ύδρας.

Πρόκειται για τα Blue Star 1, Blue Horizon και Knossos Palace.

Όπως φαίνεται από το στίγμα των πλοίων στον ιστότοπο marine traffic, το Blue Star 1, ενώ ταξίδευε προς Δωδεκάνησα και έχοντας περάσει μόλις βόρεια της νησίδας «Άγιος Γεώργιος», πραγματοποίησε ανοιχτή στροφή 180 μοιρών, μειώνοντας την ταχύτητά του σταδιακά από τους 24 στους 7,6 κόμβους.

Το Knossos Palace πορευόταν προς το Ηράκλειο με 21 κόμβους. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ύδρας και Σερίφου πραγματοποίησε κλειστή στροφή 180 μοιρών, σπεύδοντας σε βοήθεια του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τέλος το Blue Horizon, ταξιδεύοντας με 19 κόμβους προς Ηράκλειο, λίγο μετά τη νησίδα «Άγιος Γεώργιος» έσπευσε σε βοήθεια του «λαβωμένου» πλοίου της ΑΝΕΚ.

Και τα 3 μεγάλης χωρητικότητας και δυνατοτήτων πλοία συνόδευσαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, συνεχίζοντας, μετά το αίσιο τέλος, τη διαδρομή τους με αυξημένη ταχύτητα.

Και τρεις φρεγάτες δίπλα στο πλοίο της ΑΝΕΚ

Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνου Καμμένου, που ήταν όλο το βράδυ στο ΕΘΚΕΠΙΧ παρακολουθώντας τις εξελίξεις, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή οι φρεγάτες «Λήμνος», «Κανάρης», «Ύδρα» για να συνδράμουν στην επιχείρηση επιστροφής του πλοίου στον Πειραιά.

Το στίγμα του “λαβωμένου” Ελ. Βενιζέλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30