10/12/2018 14:09:12

Αυτός ο χάρτης του κόσμου θα μας τρομάξει όλους (Photo)

Αυτός ο χάρτης του κόσμου θα μας τρομάξει όλους (Photo) - Media

 

Είναι ένας χάρτης του πλανήτη, με τις ηπείρους χρωματισμένες σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ, ωστόσο προκαλεί τρόμο στην επιστημονική κοινότητα και όσους πολίτες ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία.

Ο χάρτης απεικονίζει το ποσοστό των γονέων που διαφωνούν με τη δήλωση «Συνολικά, πιστεύω ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή». Το πιο ανοιχτό ροζ σημαίνει 0% συμφωνία με τη δήλωση ενώ όσο πιο σκούρο, τόσο πιο ισχυρή η διαφωνία που φθάνει σε ορισμένες χώρες ως το 41%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα υψηλότερα ποσοστά έλλειψης εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό των παιδιών είναι τεράστια σε χώρες όπως η Γαλλία (41%), στην Ρωσία (28%), στην Ουκρανία (25%) και στην Ιταλία (20%) όπου πρόσφατα η κυβέρνηση ήρε νόμο που υποχρέωνε τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη: παιδικές ασθένειες που θεωρούνταν ως εξαφανισμένες, όπως η ιλαρά, έχουν κάνει εκ νέου την εμφάνισή τους και τα κρούσματα συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Το άσχημο είναι ότι και στην Ελλάδα ο αντι-εμβολιαστικός πανικός μοιάζει να έχει πιάσει ρίζες, καθώς στην έρευνα που διεξήγαγε το Πρόγραμμα Εμπιστοσύνης στους Εμβολιασμούς το 25% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια, ποσοστό ίδιο με την Ουκρανία και την Ιαπωνία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2016 μεταξύ 65.000 ατόμων σε 67 χώρες και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.