search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:11
MENU CLOSE

Τουρκία: Συνελήφθησαν 85 στρατιωτικοί, ύποπτοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα

21.09.2018 09:25
Τουρκία: Συνελήφθησαν 85 στρατιωτικοί, ύποπτοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα - Media

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 85 στρατιωτικούς τους οποίους υποψιάζεται ότι είχαν σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν ο ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 110 εν ενεργεία στρατιωτικούς της πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων 3 σμηνάρχων και 5 πιλότων, στο πλαίσιο έρευνάς της που έχει στόχο γκιουλενικές δομές στον στρατό, σύμφωνα με το Anadolu.

Ογδόντα πέντε από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί από το πρωί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 25.

Οι τουρκικές αρχές προέβησαν σε ευρείες επιχειρήσεις εκκαθάρισης στο σύνολο των δημόσιων θεσμών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιου του 2016, την ευθύνη για το οποίο αποδίδουν οι αρχές στον Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μετατράπηκε στη συνέχεια στο μαύρο πρόβατο του προέδρου της Τουρκίας.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 150.000 απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών των τουρκικών αρχών, οι οποίες επικρίθηκαν σφόδρα στο εξωτερικό, αλλά ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, απαραίτητες για να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ανταρσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10