search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:38
MENU CLOSE

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ στα «κολαστήρια» της Μόριας και της ΒΙΑΛ

21.09.2018 14:19
Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης οι καταγγελίες για κακοποιήσεις και βιασμούς στο ΚΥΤ Μόριας - Media

 

Τραβάει το σκοινί στην κόντρα με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Επιβολή προστίμου 80.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα, για τη μη ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του αποχετευτικού δικτύου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια στο νησί της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

Β. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:38