search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Εισαγγελέας στο δήμο Μαραθώνα – Εικόνες ντροπής από την καταστροφή υλικού για τους πυρόπληκτους (Photos)

26.09.2018 07:10
Εισαγγελέας στο δήμο Μαραθώνα - Εικόνες ντροπής από την καταστροφή υλικού για τους πυρόπληκτους (Photos) - Media

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, ύστερα από καταγγελίες κακοδιαχείρισης στο Δήμο Μαραθώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dimotisnews.gr, οι καταγγέλλοντες επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για κακοδιαχείριση του υλικού, όπως είδη ρουχισμού, τρόφιμα, συσκευές και άλλα, που έχει συλλεχθεί και από πολίτες για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.

Η έρευνα αναλαμβάνει εισαγγελέας πρωτοδικών, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι επίμαχες καταγγελίες και εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ της ιστοσελίδας την περασμένη Κυριακή 23/9/2018 στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων το οποίο ανέφερε:

«Υλικά για τους πυρόπληκτους εγκαταλελειμμένα στην αρπαγή από τον καθένα, βοήθεια από το εξωτερικό αφημένη στα πεζοδρόμια, χωρίς να τα φυλάει κανένας, ανοιγμένα κουτιά βοήθειας ποιος ξέρει από ποιον και από τα οποία ποιος ξέρει ποιος πήρε τι. Στρώματα πεταμένα σε ένα υπόστεγο να σαπίσουν.

Η Κεντρική αποθήκη κλειστή και όσο και αν ψάξαμε κανένας υπεύθυνος να μας εξηγήσει. Και βέβαια, τόνοι εμφιαλωμένο νερό αφημένο στον ήλιο που μετά από μια μέρα είναι για πέταμα αφού όπως είναι γνωστό, όταν το εμφιαλωμένο νερό μένει στον ήλιο ζεσταίνεται πολύ, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται μέσα στα μπουκάλια παθογόνοι μικροοργανισμοί επικίνδυνοι για την υγεία μας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν και την πλαστική συσκευασία και να μεταφερθούν τοξίνες στο νερό, οι οποίες, σε υψηλές συγκεντρώσεις, θεωρούνται ύποπτες για στομαχικά προβλήματα, ίσως και καρκινογενέσεις. Κατά συνέπεια, νερό που έχει μείνει στον ήλιο κανονικά είναι για πέταμα.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03