07/07/2020 12:23:27

Η αγωγή του Star σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ: Ζητά 79.000 ευρώ

Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Όχι» στην διακαναλική συνέντευξη της Χρυσής Αυγής - Media

 

Αγωγή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ από το Star συζητήθηκε την Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΕΠΡΤ, η διοίκηση του Star ζητά μεταξύ άλλων το ποσό των 79.000 ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη».

«Η διοίκηση του ΣΤΑΡ κατά τρόπο καταχρηστικό επανέφερε το ζήτημα της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων του 2011 μολονότι αυτή είχε ήδη κριθεί, εγείροντας αγωγή με μόνο σκοπό την οικονομική εξόντωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΤΙΤΑ καθώς και των νομίμων εκπροσώπων τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «καμία πρακτική και κανένα δικονομικό τέχνασμα δεν θα σταθούν ικανά να μας αναχαιτίσουν».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ με τίτλο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΡ»:

«Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή των μεγαλομετόχων του ΣΤΑΡ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ της ΕΤΙΤΑ, και των προέδρων της Π. Καλφαγιάννη και Γ. Σκεπετζάκη αντίστοιχα. Ζητούν μεταξύ άλλων να να καταβάλουμε το ποσό των 79.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη την οποία δήθεν υπέστησαν από τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις το 2011 που είχαν  σκοπό την ανάκληση της παράνομης απόφασης του τηλεοπτικού σταθμού κατά παράβαση της ισχύουσας ΣΣΕ να χρησιμοποιεί μονομελή συνεργεία

Η διοίκηση του ΣΤΑΡ κατά τρόπο καταχρηστικό επανέφερε το ζήτημα της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων του 2011 μολονότι αυτή είχε ήδη κριθεί, εγείροντας αγωγή με μόνο σκοπό την οικονομική εξόντωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΤΙΤΑ καθώς και των νομίμων εκπροσώπων τους. Είναι σαφές ότι και η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο ενορχηστρωμένο και καλά μεθοδευμένο σχέδιο τρομοκράτησης και εκφοβισμού των σωματείων και των συναδέλφων μας απέναντι σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση που πραγματοποιείται με τη μορφή της απεργίας.

Οι πρακτικές αυτές των μεγαλομετόχων – καναλαρχών, όπως οι αγωγές που μας ακολουθούν  στην περίπτωση του MEGA, με τρανό παράδειγμα όμως την αγωγή που εκδικάστηκε σήμερα, θυμίζουν εποχές σκοταδισμού και τρομοκρατίας, όπου η άσκηση του δικαιώματος απεργίας διωκόταν ποινικά, είναι όχι μόνο πρωτόγνωρη, αλλά πολύ περισσότερο στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων σημαντικότερη έκφανση των οποίων είναι η άσκηση του κορυφαίου αγωνιστικού μέσου της απεργίας και αποσκοπούν στην καλλιέργεια φόβου και κλίματος τρομοκράτησης έτσι ώστε τα σωματεία να οδηγηθούν στην ουσιαστική αποστέρηση αυτού του δικαιώματος.

Δηλώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση που επιμένει να εκβιάζει την αγωνιστική μας θέληση για συλλογικές διεκδικήσεις, ότι καμία πρακτική και κανένα δικονομικό τέχνασμα δεν θα σταθούν ικανά να μας αναχαιτίσουν.

Εναντιωνόμαστε στη γενικευμένη  αποδιάρθρωση των συλλογικών εργασιακών σχέσεων από τα νομοθετικά μέτρα, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και την ανεξέλεγκτη άσκηση των επιχειρηματικών ελευθεριών από τη «φαμίλια» των καναλαρχών.

Οι εργαζόμενοι πονάμε τη δουλειά μας και ενδιαφερόμαστε γι αυτήν, όπως  αποδείχτηκε περίτρανα  και στην περίπτωση  του MEGA με τους  ίδιους μεγαλομέτοχους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι  θα επιτρέψουμε να μας  εκμεταλεύονται.

Απέναντι σε κάθε μορφή τρομοκράτησης και καταστολής ακόμα και όταν αυτή πραγματοποιείται μέσα από την άσκηση τέτοιων αγωγών, αλλά και σε κάθε επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, θα απαντάμε  μαχητικά με αγώνες που  θα στοχεύουν στην επανακατάκτηση των  εργασιακών  κεκτημένων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.