search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Προκόπης Παυλόπουλος: Εμβληματικό Ίδρυμα το Άσυλο του Παιδιού

27.10.2018 12:25
Προκόπης Παυλόπουλος: Εμβληματικό Ίδρυμα το Άσυλο του Παιδιού - Media

 

Το Άσυλο του Παιδιού επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τον τριήμερο εορτασμό της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο του πρότυπου και μοναδικού χώρου παιδικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το, «Εμβληματικό» και «εστία ανθρωπιάς της Θεσσαλονίκης», που στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και μαθαίνει στα παιδιά τι θα πει πραγματική ισότητα. «Το Άσυλο του Παιδιού είναι εμβληματικό. Δείχνει ποια είναι η ψυχή των Μακεδόνων, ποια είναι η ψυχή των Θεσσαλονικέων», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους του ιδρύματος τόνισε: «Πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτό. Διδάσκετε συνεχώς σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα τι σημαίνει η ψυχή των Μακεδόνων, πώς πραγματικά πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό τον τόπο όχι μόνο για την ιστορία του αλλά γι’ αυτό που εκπέμπει διαχρονικά και αυτό που μπορεί να εκπέμψει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη, με ευαισθησία, διακριτικότητα και σεβασμό, που προσφέρει το «Άσυλο του Παιδιού» στις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς με χαμηλό εισόδημα, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, τις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικογένειες με μεγάλο μεικτό χρόνο εργασίας. Στο «Άσυλο του Παιδιού», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει «ισότητα στην αφετηρία, ίσες ευκαιρίες» και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, που είναι η βάση της Αριστείας».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε η διοίκηση του Ασύλου, ενώ λίγο προτού πάρει θέση για να παρακολουθήσει βίντεο με στιγμές από την 100χρονη πορεία του ιδρύματος, ο κ. Παυλόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με ομάδα παιδιών.

Η κ. Ευθυμιάδου, εκ μέρους του «Ασύλου του Παιδιού», δώρισε στον Πρόεδρο ένα λεύκωμα για την ιστορία του ιδρύματος, έναν πίνακα (πορτρέτο του κ. Παυλόπουλου), ενώ μικρή μαθήτρια έδωσε στον Πρόεδρο μια ζωγραφιά που ετοίμασαν τα παιδιά γι αυτόν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33