search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Πόσο ασφαλής είναι η Ελλάδα; Πίνακας με την παγκόσμια κατάταξη

05.11.2018 10:09
Πόσο ασφαλής είναι η Ελλάδα; Πίνακας με την παγκόσμια κατάταξη - Media

 

Τη λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Word Economic Forum στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης «Global Competiticeness Report».

Πρώτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ισλανδία, ενώ στην τελευταία θέση παρατηρούμε τη Συρία. Όσο για την Ελλάδα, κατατάσσεται στην 19η θέση σε σύνολο 163 χωρών.

Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα ασφαλείας που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας στους πολίτες της είναι μέτρια.

Οι παράμετροι βάσει των οποίων υπολογίζεται η θέση κατάταξης κάθε χώρας έχει να κάνει με το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τα ποσοστά ανθρωποκτονιών αλλά και η αξιοπιστία των αστυνομικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το παρελθόν, μεγάλη άνοδο στις θέσεις κατάταξης έχει παρουσιάσει η Γκάμπια που πλέον, βρίσκεται στην 76η θέση, ενώ σημαντική είναι και η βελτίωση που σημείωσε η Λιβερία που σημείωσε άνοδο 27 θέσεων.

Αντιθέτως, μεγάλη πτώση διέγραψε το Τόγκο που βρίσκεται 32 θέσεις χαμηλότερα, αλλά και το Κατάρ που έπεσε κατά 26 θέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19