27/09/2020 13:43:26

Θρίλερ με τις 120 δόσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους - Επιφυλακτικοί οι δανειστές 

Συντάξεις Νοεμβρίου 2019: Οι ημερομηνίες πληρωμής για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ - Media

 

«Φρένο» έχουν βάλει μέχρι τώρα οι δανειστές τα σχέδια της κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην εφορία.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι άνθρωποι των δανειστών περιορίστηκαν στην έως τώρα πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού και του νόμου Κατσέλη καθώς είναι μέρος και αυτό την πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση για διεύρυνση του εξωδικαστικού μηχανισμού πάει για αργότερα παρατείνοντας έτσι την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού.

Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ. Θα προβλέπεται κούρεμα έως 85% στα πρόστιμα αλλά και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι θα εξαιρούνται από τη ρύθμιση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.