22/03/2019 11:25:34

«Κόλαση» στο Facebook: Ρήγμα κορυφής μετά τα σκάνδαλα

«Κόλαση» στο Facebook: Ρήγμα κορυφής μετά τα σκάνδαλα - Media
 
Σε «κατάσταση πολιορκίας» τελεί το Facebook τους τελευταίους μήνες, ιδίως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica, με το «μεγάλο αφεντικό» της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ να φαίνεται να έχει ακολουθήσει μια πολύ σκληρή γραμμή προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό της.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal ο Ζάκερμπεργκ έχει κατηγορήσει προσωπικά την COO του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, για τις εξελίξεις σχετικά με την Cambridge Analytica, με αποτέλεσμα η ίδια να αισθάνεται ότι η θέση της κινδυνεύει.
 
Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι ο Ζάκερμπεργκ έχει ενημερώσει τα ανώτατα στελέχη του Facebook ότι αποφάσισε να σκληρύνει το διοικητικό στιλ του, μετά από την κακή διαχείριση διαφόρων σκανδαλωδών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται ο γίγαντας των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.
 
Φαίνεται ότι το νέο διοικητικό στιλ του Ζάκερμπεργκ έχει αποξενώσει τα στελέχη του Facebook, με αποτέλεσμα ήδη 12 διευθυντικά στελέχη να έχουν αποχωρήσει φέτος ενώ ο Ζάκερμπεργκ φέρεται να απείλησε με απόλυση όποιον υπάλληλο μιλήσει στα ΜΜΕ.
 
Παράλληλα, έχει υπάρξει ανακατωσούρα στη διοίκηση του Facebook, ενώ το γεγονός ότι κάθε τόσο προκύπτουν νέα σκάνδαλα με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανησυχεί σφόδρα τα στελέχη που αισθάνονται ότι οι θέσεις τους κρέμονται από μία κλωστή.
 
Πληροφορίες: Market Watch

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.