08/08/2020 17:31:55

Τι αποκαλύπτει το φίλτρο που βάζετε στο Instagram για την προσωπικότητά σας

Τι αποκαλύπτει το φίλτρο που βάζετε στο Instagram για την προσωπικότητά σας - Media

 

Οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί έχουν την τάση να δημοσιεύουν λιγότερο ζωηρές εικόνες στο Instagram, σύμφωνα με μελέτη.

Φοιτητές συμμετείχαν σε ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για να μετρήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους και την ικανοποίησή τους από τη ζωή.

Οι αναρτήσεις 179 ατόμων στο Instagram αναλύθηκαν από ερευνητές που μελέτησαν πάνω από 25.000 φωτογραφίες για να κατανοήσουν πώς χρησιμοποίησαν το χρώμα στα social media.

Η έρευνα μέτρησε πέντε χαρακτηριστικά προσωπικότητας: Τον ναρκισσισμό, την ικανοποίηση από τη ζωή, τη μοναξιά, τη στάση απέναντι στο Instagram και το φύλο.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ήταν ρομαντικοί παρουσίασαν πιο πολύχρωμες εικόνες, ενώ οι άνθρωποι που μοναχικοί χρησιμοποιούσαν λιγότερο χρώμα.

Τα χρώματα των φωτογραφιών του Instagram ήταν διαφορετικά ανά φύλο. Οι γυναίκες τείνουν να ανεβάζουν εικόνες που ήταν πιο πολύχρωμες και πιο ποικίλες στο χρώμα, ενώ οι άντρες τείνουν να τοποθετούν αρμονικές εικόνες.

Οι νευρωτικοί χρήστες Instagram παρουσίαζαν λιγότερη αρμονία στις φωτογραφίες τους.

Οι μοναχικοί και εκείνοι που ήταν ρομαντικά μη συνδεδεμένοι δημοσίευσαν λιγότερο πολύχρωμες και λιγότερο διακριτές φωτογραφίες. Αυτό το εύρημα ήταν ιδιαίτερα κοινό στους ανθρώπους που δεν ήταν ρομαντικά συνδεδεμένοι.

Η θετική στάση των χρηστών έναντι του Instagram και η αρμονία των χρωμάτων συσχετίζονταν θετικά

Η εξωστρέφεια των χρηστών του Instagram συσχετίστηκε θετικά με την ποικιλία των χρωμάτων, ενώ το άνοιγμα ήταν αρνητικά συσχετισμένο με την ποικιλία χρώματος και την αρμονία των φωτογραφιών των χρωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.