search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ σε Ρωσία – Ουκρανία: Δε δικαιολογείται η χρήση στρατιωτικής δύναμης

01.12.2018 08:19
Στόλτενμπεργκ σε Ρωσία - Ουκρανία: Δε δικαιολογείται η χρήση στρατιωτικής δύναμης - Media

 

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της εντασης καλει Ρωσία και Ουκρανία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στην Κυριακάτικη Welt.

Στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απορρίπτει μάλιστα έμμεσα το αίτημα του Κιέβου για αποστολή πολεμικών πλοίων στη χερσόνησο της Κριμαίας, απευθύνοντας έκκληση για μετριοπάθεια και στις δυο πλευρές : «Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι ότι όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της εντασης », δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ στην Die Welt της Κυριακης πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες

Την ίδια ώρα ο Στολτενμπεργκ καλει τη Μόσχα να διασφαλίσει «απρόσκοπτη πρόσβαση στα ουκρανικα λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα και ελεύθερη διάβαση στο στενό του Κερτς ». Οπως λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ : “Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά των ουκρανικών πλοίων και των ναυτικών. Αυτό το περιστατικό υπενθυμίζει τον πόλεμο που συνέβη εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία. “

“Η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τους κρατούμενους ναυτικούς της Ουκρανίας και τα κατασχεθέντα πλοία”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:36