search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Συναυλία της χορωδίας της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Κάριτας Αθήνας

03.12.2018 15:58
img_0038

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία χορωδιακής μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας Αθήνας στην ελληνική κοινωνία, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Η εκδήλωση, πέραν του εορταστικού της χαρακτήρα, αποτέλεσε ευκαιρία για τη γνωστοποίηση του έργου της Οργάνωσης στο ευρύ κοινό, την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους υποστηρικτές της και την ευαισθητοποίηση κι άλλων, συνδράμοντας ο καθένας με όποιο τρόπο επιθυμεί.

Η Χορωδία της ΕΡΤ ερμήνευσε διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Κωστή Κριτσωτάκη και συνοδεία πιάνου από τον Θάνο Μαργέτη, υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου, ταξιδεύοντας τους παραβρισκόμενους στον μαγικό κόσμο της μουσικής και αναδύοντας συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας!

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon Tai Fai, ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος & Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών, π. Νικόλαος Φώσκολος, ο Αποστολικός Τοποτηρητής των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα, π. Hovsep Joseph Bezazian, ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Αιδεσιμολογιώτατος π. Βασίλειος Χαβατζάς, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος, o πρέσβης της Μάλτας κ. Joseph Cuschieri, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα Msgr. Marcel Šmejkal, ο τ. πρέσβης κ. Ιωάννης Θεοφανόπουλος με την σύζυγό του Leopoldine και την κόρη τους Philippa, η Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Wiebke Brahe, ο Πρόξενος της Αυστρίας κ. Christof Reitinger με τη σύζυγό του, η Πρόξενος της Ελβετίας κα Marie-Claude Ming-Valloton, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των Φιλιππίνων κ. José Christian Palillo, οι Αντιδήμαρχοι Αθηναίων κα Μαρία Στρατηγάκη και κ. Ελευθέριος Παπαγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς & Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης, ο πρώην Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ανδρέας Βουτσίνος, τα μέλη του Δ.Σ. της Οργάνωσης κα Μπέττυ Ιουστινιανού-Μerritt, κα Ελένη Κάραμποττ, κα Νικολέττα Δελατόλα, κ. Στανίσλαος Στουραϊτης και κ. Μαρίνος Ρούσσος, η Γενική Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μαρία Αλβέρτη, η Γενική Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μαρία Αλβέρτη, εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών οργανώσεων που συνεργάζονται ή υποστηρίζουν το έργο της Κάριτας Αθήνας, όπως της Caritas Italiana, του CRS (Catholic Relief Services) του LDS CHARITIES, ο επίτιμος Πρόεδρος της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Maltesers Dr. Constantin von Brandenstein-Zeppelin, ο πρέσβης κ. Ιωάννης Θεοφανόπουλος με την σύζυγό του Leopoldine και την κόρη τους Philippa, ο Πρόεδρος της Action Aid κ. Ηλίας Γαληνός, η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κα Χάρις Ματσούκα, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων κ. Δημήτρης Νέντας, οι κυρίες Αναστασία Κάλου και Bίκυ Κουτσογιαννοπούλου από την Οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», ο κ. Σάββας Χρυσαφίνης και η κα Αθηνά Πιλιτζίδου από την Οργάνωση Fabric Republic, ο ενορχηστρωτής κ. Κώστας Κριτσωτάκης, εκπρόσωποι της ΕΡΤ, του επιστημονικού, εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου και πλήθος κόσμου.

Λίγα λόγια για την Κάριτας Αθήνας

Η Κάριτας Αθήνας, ως αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, μέλος της εθνικής Κάριτας Ελλάς, η οποία αποτελεί σκέλος της Διεθνούς Οργάνωσης με παρουσία σε 165 χώρες παγκοσμίως, δραστηριοποιείται από το 1978 με σκοπό να αγκαλιάσει και να στηρίξει ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, στην περιοχή της Αττικής, Εύβοιας, Πελοποννήσου & Στερεάς Ελλάδας.

Επί 40 χρόνια, συνεχίζει ανελλιπώς την ανιδιοτελή προσφορά και την οργανωμένη και μεθοδική συμπαράστασή της προς κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που βρίσκεται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, φύλου, γλώσσας, εθνικότητας, ή θρησκεύματος, προσπαθώντας να του καλύψει υλικές, ψυχολογικές και πνευµατικές ανάγκες.

Το ευρύ φάσµα δραστηριοτήτων της απαιτεί τη λειτουργία διάφορων οργανωμένων τομέων δράσης- καλύπτοντας όλες τις ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού ιστού της πρωτεύουσας- στους οποίους ανταποκρίνεται χάρη στην οικονομική στήριξη των υποστηρικτών, χορηγών και δωρητών της, στη συμμετοχή της σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στη βοήθεια των πολύτιμων εθελοντών της!

Το πολύπλευρο/πολυδιάστατο έργο της, ιδιαίτερα μετά την προσφυγική κρίση έχει αυξηθεί, καθώς ο αριθµός όσων ζητούν βοήθεια έχει διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια να εξυπηρετεί περισσότερα από 120.000 άτομα ετησίως, μόνο στον Τομέα του Προσφυγικού Έργου, μέσω διανοµής συσσιτίου, ρουχισµού, τροφίµων, παροχής συµβουλευτικής, δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες, μαθημάτων Ελληνικής-Αγγλικής γλώσσας σε Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και στέγασης και παροχής προπληρωµένων καρτών σε χίλιους περίπου πρόσφυγες. Ακόμη, στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται διοργανώσεις εθελοντικών αιμοδοσιών, υποστήριξη και ψυχαγωγία ηλικιωμένων, υποστήριξη ασθενών και ατόμων με προβλήματα υγείας, διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αστέγους, παροχή κολατσιού, καθημερινά, διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε έγκλειστους σωφρονιστικών καταστημάτων, οικονομική και συμβουλευτική βοήθεια σε νέους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και παροχή βοήθειας σε έκτακτες ανάγκες και φυσικές καταστροφές!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:13