search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Συνάντηση Γαβρόγλου – κληρικών για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

04.12.2018 07:18
Γαβρόγλου: Η Κεραμέως μας κοροϊδεύει συνειδητά - Media

 

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των συναντήσεων του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με εκκλησιαστικούς φορείς για το θέμα του προσχεδίου συμφωνίας για αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και των Κληρικών της Κρήτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, σήμερα υπηρετούν 8.700 κληρικοί στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν 970 θέσεις στις εννέα μητροπόλεις της Κρήτης και άλλες 270 θέσεις στις 5 μητροπόλεις στα Δωδεκάνησα. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι οι αλλαγές που προτείνονται στον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών, καθώς και στο εργασιακό καθεστώς τους από το σημερινό του δημοσίου υπαλλήλου.

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει να διασφαλιστεί μέσω αναφοράς στο άρθρο 103 (περί δημοσίων υπαλλήλων) ότι οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Από την πλευρά της, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένει η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της. Για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η τακτική συνεδρίαση της 12μελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος (αποτελείται από τους 82 μητροπολίτες της Εκκλησίας). Aλλωστε, η συζήτηση δεν αφορά μόνο τις αλλαγές στο θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου, αλλά και την αναθεώρηση του άρθρου 3 Συντάγματος και τη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να έχει ζητήσει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, το Πατριαρχείο να μη στείλει αντιπροσωπεία στην Αθήνα για να ενημερωθεί επί των εξελίξεων, αλλά ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου να ενημερώσει στο Φανάρι τον κ.κ. Βαρθολομαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:19