search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Αλβανοί εθνικιστές βανδάλισαν ελληνικό μνημείο σε μειονοτικό χωριό (Photos)

04.12.2018 09:25
Αλβανοί εθνικιστές βανδάλισαν ελληνικό μνημείο σε μειονοτικό χωριό (Photos) - Media

 

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ ακραίων στοιχείων στα αλβανικά εδάφη, μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα Αλβανών εθνικιστών έφτασε στην πλατεία του χωριού και επιχείρησε να καταστρέψει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη, ενώ κατέβασαν και κατέστρεψαν και την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό.

Ο νεαρός Αλβανός που αφαίρεσε την μαρμάρινη πλάκα και την ελληνική σημαία, έγινε αντιληπτός από ομογενείς και στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο έδαφος την κατεστραμμένη σημαία και την πλάκα που έσπασε και τράπηκε σε φυγή προς τα χωράφια που τον περίμεναν σε ΙΧ άλλοι νεαροί Αλβανοί.

 Στο χωριό έφτασε αστυνομική δύναμη από τους Αγίους Σαράντα.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01