search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29
MENU CLOSE

Άγρια κόντρα στη Βουλή για μια αναφορά στον Βαγγέλη Βενιζέλο

07.12.2018 13:30
Άγρια κόντρα στη Βουλή για μια αναφορά στον Βαγγέλη Βενιζέλο   - Media

 

Κόντρα άνευ προηγουμένου ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού εργασίας Τάσου Πετρόπουλου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή μία αναφορά του πρώτου για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «είναι υποκριτικό οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ζητούν την ακύρωση του νόμου για την περικοπή των συντάξεων όταν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι πρέπει να γίνει η περικοπή για λόγους συνέπειας».

Η φράση αυτή προκάλεσε την οργή του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Κουτσούκου.

«Επειδή ο κ. Βενιζέλος απουσιάζει και επειδή ο κ. υπουργός κατά την άποψη μου ψευδώς και συκοφαντικά όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του αλλά επιχείρησε- λέγοντας πως έχει ταχθεί υπέρ της περικοπής να σπιλώσει αυτόν και όλο τον πολιτικό μας χώρο – θέλω να καταθέσω στα πρακτικά την ομιλία του κ. Βενιζέλου που επιχειρηματολογούσε υπέρ της πρόταση μας για μη περικοπή των συντάξεων”. Κατά συνέπεια σας ζήτω να ανακαλέσετε».

Ο κ. Πετρόπουλος όμως ανταπέδωσε τα πυρά λέγοντας «Όχι σε μένα αυτά, είσαι αυθάδης, είναι ντροπή εσείς που κατασπαράξατε τις συντάξεις να λέτε εμένα ψεύτη. Θα μιλάς με ευγένεια μαζί μου εντάξει;».

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Πετρόπουλο λέγοντας «μιλάει ο άνθρωπος που έκοβε τις συντάξεις και έλεγε ότι τον επευφημεί ο κόσμος.

Η θέση του κ. Βενιζέλου και του ΚΙΝΑΛ είναι πως ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων είναι αχρείαστος και δεν έπρεπε να εφαρμοστεί. Εσείς παίζετε θέατρο, το θέατρο της κυβέρνησης που εμπαίζει τους πολίτες είναι δική σας πολιτική πρακτική».

Νωρίτερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σημείωσε πως 620.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις, ενώ παρουσίασε συγκεκριμένες αποφάσεις που δείχνουν πως με το νέο σύστημα καταβάλλονται μεγαλύτερα ποσά.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στην «ενιαία» αντιπολίτευση– όπως είπε- της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μειώσεις έως και 50% σε συντάξεις μέχρι το 2015.

Αναφερόμενος στους συντελεστές αναπλήρωσης των συντάξεων σημείωσε πως«η καταστροφή που έγινε δεν μετριέται με συντελεστές αναπλήρωσης. Είχαμε αλλεπάλληλους συντελεστές μειώσεων».

Και παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα για να δείξει τις περικοπές, που είχαν γίνει στις συντάξεις μέχρι και το 2015.

Παράλληλα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε οκτώ παραδείγματα για τις αυξήσεις στις συντάξεις, που “έφερε” το νέο σύστημα.

Μεταξύ άλλων είπε: σύνταξη που με το παλαιό σύστημα θα ήταν 466 ευρώ σήμερα είναι 614, σε άλλες περιπτώσεις από τα 514 ευρώ πάει στα 638, από τα 537 στα 682 ευρώ και από τα 535 στα 705 ευρώ.

Διαφορές υπάρχουν και σε μεγαλύτερα ποσά καθώς σύνταξη που με το παλαιό σύστημα θα ήταν 1.557 ευρώ πάει στα 2.973, σε άλλη περίπτωση από τα 1.473 φτάνει τα 2.983 και σε τρίτο ασφαλισμένο από τα 1.294 πάει στα 2.842 ευρώ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:29