search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Η Κίνα απειλεί τον Καναδά: Απελευθερώστε την CFO της Huawei γιατί αλλιώς…

08.12.2018 16:48
Η Κίνα απειλεί τον Καναδά: Απελευθερώστε την CFO της Huawei γιατί αλλιώς… - Media

Για μεγάλες συνέπειες προειδοποιεί η Κίνα τον Καναδά σε περίπτωση που δεν απελευθερώσει την «κληρονόμο» του κινεζικού κολοσσού Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα η διάδοχος της Huawei φέρεται ότι εξαπάτησε πολλές τράπεζες σχετικά με μια θυγατρική της Huawei ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τεχεράνη. Αν όλα αυτά επαληθευτούν σύμφωνα με το Reuters, θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες και κινδυνεύει ακόμα και με ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Η Μενγκ, υποστήριξε ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Skycom μολονότι «η Skycom είναι η Huawei», όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που παρεμπιπτόντως εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της 46χρονης, που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους..

Η είδηση της σύλληψης της Ουανγκζού ήρθε λίγο μετά την κήρυξη εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των G20 και προκάλεσε ιδιαίτερη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από τον φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Την ίδια ώρα ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία εμπλοκή στη σύλληψη αλλά η αντίδραση των κινεζικών Αρχών ήταν οργισμένη, με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά να απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του στελέχους της Huawei.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:35