search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:01
MENU CLOSE

Επιβεβαίωση από Τσαβούσογλου: Αναβάλλεται η επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Συρίας

21.12.2018 18:15
Τουρκία: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ, χωρίς προϋποθέσεις ο διάλογος με Ελλάδα - Media

 

Η Τουρκία θα αναβάλει τη στρατωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων της Συρίας, στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος αλλά και τυχόν προβλήματα από “φίλια πυρά” εν μέσω της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή αυτή, επιβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός είπε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα σχέδια της Άγκυρας για τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων μαχητών, τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι το σχέδιο της αποχώρησης των ΗΠΑ θα συζητηθεί τον Ιανουάριο στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα αναβάλει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των μαχητών των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική Συρία, καλωσορίζοντας “με επιφύλαξη” την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει τους στρατιώτες της από την περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:00