search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:54
MENU CLOSE

Brexit: 71 βουλευτές των Εργατικών ζητούν νέο δημοψήφισμα

16.01.2019 11:52
Brexit: 71 βουλευτές των Εργατικών ζητούν νέο δημοψήφισμα - Media

 

Υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ τάσσονται επίσημα πλέον 71 βουλευτές των αντιπολιτευόμενων Εργατικών. Σύμφωνα με το Sky News, οι βουλευτές έχουν απευθύνει σχετική επιστολή προς τον αρχηγό τους, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται ότι θα είναι ραγδαίες μετά την συντριπτική ήττα της Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο. Πλέον, η κυβέρνηση του Λονδίνου είτε θα πρέπει να αναζητήσει διαφορετικό σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, είτε να αποφασίσει το Brexit χωρίς συμφωνία, είτε να επιδιώξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Η θέση των Εργατικών είναι να ασκηθούν πιέσεις για τη διενέργεια εκλογών ως πρώτη επιλογή, αλλά να διατηρήσει την πιθανότητα διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος αν δεν υλοποιηθεί η πρώτη επιλογή. Οι Εργατικοί διαθέτουν 256 βουλευτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30