search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:11
MENU CLOSE

Πώς χάθηκαν χιλιάδες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

16.01.2019 15:31
Εστία κορωνοϊού ο ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου – Κρούσματα σε εργαζόμενους - Media

 

Από τα μέσα του καλοκαιριού του 2018 είναι σε εκκρεμότητα οι συμβάσεις εκατοντάδων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές δωρεάν επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ καταργήθηκαν στς 31 Ιουλίου 2018. «Καταργήθηκαν περίπου 2000 συμβάσεις και μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί 700 νέες. Επομένως ο Οργανισμός είναι εδώ και έξι μήνες μείον 1.300 γιατρούς», αναφέρει στο onmed η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), Άννα Μαστοράκου.

Αν υπολογιστεί ότι σε κάθε γιατρό αντιστοιχούσαν 200 δωρεάν επισκέψεις, γίνεται φανερό ότι έχουν χαθεί για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού δεκάδες χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις οι οποίες για να αναπληρωθούν θα πρέπει και να πληρωθούν! Με άλλα λόγια, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, πολλοί ασφαλισμένοι έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν για ιατρικές υπηρεσίες

«Οι απώλειες αφορούν κυρίως τα αστικά κέντρα, αφού στην περιφέρεια οι ασφαλισμένοι συνηθίζουν να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας. Όμως στις πόλεις, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έχουν χάσει πολύτιμο ιατρικό δυναμικό», εξηγεί η Α.Μαστοράκου.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ διαπιστώνει πως οι αρμόδιοι δεν «βιάζονται» να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για νέες συμβάσεις με τους γιατρούς και υποστηρίζει πως αντί να διευκολύνται η πρόσβαση των πολιτών στην περίθαλψη, «προστίθενται όλο και περισσότερα γεωγραφικά, χρονικά και οικονομικά εμπόδια».

Οι σχετικές διαπραγματέυσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είναι ακόμη σε εξέλιξη, με το υπουργείο Υγείας να προτείνει σύναψη συμβάσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους ειδικούς γιατρούς, προσδιορισμό των απαιτούμενων ιατρικών επισκέψεων ανά περιοχή και ανά ιατρική ειδικότητα, αποζημίωση ανά επίσκεψη, και με αυξημένη τιμή όταν η παραπομπή προέρχεται από οικογενειακό γιατρό, καθορισμό ειδικής ετήσιας αποζημίωσης για την παρακολούθηση και φροντίδα χρόνιων ασθενών.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00