search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:46
MENU CLOSE

Μαδούρο και Γκουαϊντό ερίζουν για την εξουσία στη Βενεζουέλα

26.01.2019 09:05
Μαδούρο και Γκουαϊντό ερίζουν για την εξουσία στη Βενεζουέλα  - Media

 

Ενώ συνεχίζεται η εκρηκτική πόλωση στη Βενεζουέλα, με τους νεκρούς από τις ταραχές του τελευταίου τριημέρου να φτάνουν τους 30 και τους συλληφθέντες να ξεπερνούν τους 300, ενισχύεται η αίσθηση πολλών αναλυτών ότι η μεταπολίτευση έχει ουσιαστικά δρομολογηθεί.

Αν και η ηγεσία του στρατεύματος τάχθηκε στο πλευρό του αμφισβητούμενου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, οι ένοπλες δυνάμεις δεν παρενέβησαν στα ογκωδέστατα συλλαλητήρια της αντιπολίτευσης, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο δεν κίνησε διαδικασίες σύλληψης του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊντό, παρότι αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας.

Αψηφώντας τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, ο Μαδούρο κάλεσε όλους τους διπλωμάτες της χώρας του που υπηρετούν στις ΗΠΑ, να επιστρέψουν στο Καράκας.

Μία ημέρα νωρίτερα, είχε καλέσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες να φύγουν από τη Βενεζουέλα λόγω της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εντοπίσουν τον Χουάν Γκουαϊντό, ο οποίος παραμένει άφαντος μετά την αυτοανακήρυξή του σε πρόεδρο την περασμένη Τετάρτη.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη από άγνωστο μέρος, ο Γκουαϊντό δήλωσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει αμνηστία στον Μαδούρο εφόσον δεχθεί να αποσυρθεί ειρηνικά από την εξουσία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15