09/08/2020 17:29:30

Αχτσιόγλου: Αστεία η κριτική που συνδέει τις Πρέσπες με τον κατώτατο μισθό

Αχτσιόγλου: Αστεία η κριτική που συνδέει τις Πρέσπες με τον κατώτατο μισθό - Media

 

«Οριακά στο πεδίο της αστειότητας είναι η κριτική που συνδέει τις Πρέσπες με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου...» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μάλιστα, αντιπαρήλθε της συγκεκριμένης άποψης υποστηρίζοντας ότι: «Δεν είχαμε κανέναν λόγο να κρυφτούμε για τις Πρέσπες καθώς εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».

Απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι είναι κρίμα να γίνεται λόγος για προεκλογικό τέχνασμα ενώ υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό αποτύπωμα της απόφασης θα είναι θετικό για την οικονομία και την απασχόληση.

Θέση της υπουργού Εργασίας είναι ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια απόφαση που η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μόνη της χωρίς την έγκριση των δανειστών κι αυτό, γιατί η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου!

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους εργασίας» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξη της η υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού θα αυξηθούν 24 επιδόματα όπως για παράδειγμα το επίδομα της ανεργίας και οι παροχές μητρότητας ωστόσο όπως είπε το αποτέλεσμα στα δημόσια οικονομικά δεν δημιουργούν πρόβλημα λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.