search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 18 οι νεκροί – Οι 12 σε μία εβδομάδα

31.01.2019 15:33
Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 18 οι νεκροί - Οι 12 σε μία εβδομάδα - Media

 

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές καθώς μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα γρίπης και οι θάνατοι έχουν τριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 18, ενώ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου ήταν έξι από τις αρχές της περιόδου. Τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους ήταν κυρίως άνω των 25 ετών.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι η γρίπη παρουσιάζει αύξηση στα παιδιά αφού την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνεται ότι οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από 112 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την έναρξη της περιόδου καταγραφής του κύματος γρίπης.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στο ethnos.gr ο επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «καταγράφουμε υψηλή δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με σοβαρά περιστατικά τα οποία νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Οι ειδικοί συνιστούν να ακολουθούμε όλα τα μέτρα υγιεινής για την αποτροπή μετάδοσης του ιού ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ.Τσιόδρας στο ethnos.gr, οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει ακόμη και τώρα να εμβολιαστούν. Να σημειωθεί ότι και φέτος ο κυρίαρχος τύπος του ιού είναι ο Α H1N1.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01