03/08/2020 20:44:39

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος - Μιλά για «fake news» όσον αφορά στην τακτική για το άρθρο 32

Τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας - Ψηφίζεται η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου - Media

 

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο τακτικισμών όσον αφορά στην αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να «πονηρεύεται» από την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου, εκτιμώντας ότι στόχος της ήταν να λάβει από την τρέχουσα Βουλή 180 ψήφους, ώστε στην επόμενη Βουλή να χρειάζεται 151 ψήφους για να αναθεωρηθεί.

Δεδομένου ότι η θέση της ΝΔ για το συγκεκριμένο άρθρο διαφέρει πλήρως από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση εκτιμήθηκε ότι η ΝΔ σκόπευε να δώσει ψήφο τώρα και να το αναθεωρήσει στα δικά της μέτρα στην επόμενη Βουλη,

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατρούγκαλος σε συζήτηση με δημοσιογράφους φέρεται να είπε ότι «η ΝΔ κάνει πονηριές. Λέει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151. Εάν το κάνει τελικά αυτό η ΝΔ τότε και εμείς θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν θα τις λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες».

Ωστόσο, μόλις ο διάλογος του κ. Κατρούγκαλου έγινε γνωστός, τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, όσο και ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσαν ότι υπάρχουν τέτοιες προθέσεις, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για fake news. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια σκέψη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Δουζίνας μιλώντας στο Open, καλώντας τη ΝΔ να ανασκευάσει τα σχόλιά της.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι «fake news ότι τάχα δήλωσα εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις του για το άρθρο 32. Τοποθετήθηκε επι των fake news η ΝΔ και αυτό είναι πολύ μεγάλο ολίσθημα», κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτική πονηριά και ατόπημα να ψηφίζει κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί και ακόμα μεγαλύτερο ατόπημα να βγάζει δήλωση επι αυτού».

Σημειώνεται ότι μόλις οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου έγιναν γνωστές, πηγές της ΝΔ έσπευσαν να σημειώσουν χαρακτηριστικά ότι «η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία. Για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες...».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.