search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Το Ίδρυμα Vodafone ταξίδεψε στον χρόνο του TEDxKids@Ilissos

04.03.2019 15:11
Το Ίδρυμα Vodafone ταξίδεψε στον χρόνο του TEDxKids@Ilissos - Media
 
Το Ίδρυμα Vodafone έδωσε το “παρών” στο TEDxKids@Ilissos, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 1.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Όσοι παρευρέθηκαν στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη γνώσεις, διαδραστικές ενέργειες και STEM προκλήσεις, σε μια ημέρα αφιερωμένη στους λάτρεις των θετικών επιστημών!
 
Οι επισκέπτες του ειδικά σχεδιασμένου περιπτέρου του Ιδρύματος Vodafone είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην «Έξυπνη Πόλη» με αυτοματισμούς Arduino και να δουν εντυπωσιακές κατασκευές που επιλύουν ένα τοπικό πρόβλημα και δημιουργήθηκαν από μαθητές του προγράμματος STEMpowering Youth. Παράλληλα, οι νεαροί επισκέπτες αναμετρήθηκαν και σε STEM Challenges! Πρώτη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν η κατασκευή του «ιπτάμενου αστροναύτη» που εκτόξευσαν στον αέρα, ενώ «δοκίμασαν» τις γνώσεις τους και στο mobile εκπαιδευτικό παιχνίδι Αστρονομίας, “The Moondiver Xperience”, που δημιούργησε το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY.
 
Όσο οι μικροί επιστήμονες απολάμβαναν την εμπειρία αυτή, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο επίλυσης προβλήματος «Διέ – λυσε το», που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία. Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, παρουσιάστηκαν τεχνικές ανάπτυξης της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων, αλλά και εξειδικευμένες πρακτικές εφαρμογές της μεθόδου στο πρόγραμμα STEMpowering Youth.
 
Σχετικά με το STEMpowering Youth
Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 πυλώνες: τα Eξωσχολικά τρίμηνα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, τα Εκπαιδευτικά Πακέτα Υλικών για τον εμπλουτισμό των σχολικών μαθημάτων Θετικών Επιστημών και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience”, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ SciFY – Science For You και φέρνει τις βασικές αρχές της Αστρονομίας στη διάθεση των μαθητών αλλά και όλων όσων θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον τομέα.
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: http://scico.gr/7809/
 
Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα
Εδώ και 27 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 16 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 84 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 754.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:45