search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:25
MENU CLOSE

Δεν υποχωρεί στο τελεσίγραφο του ΕΛΚ ο Όρμπαν

06.03.2019 19:48
Ουγγαρία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα λέει στον Ορμπάν να αποχωρήσει από το ΕΛΚ γιατί είναι«Σοσιαλιστές»  - Media

 

«Υπάρχει κάτι που είναι πιο σημαντικό από την κομματική πειθαρχία και αυτό είναι η υπεράσπιση των ευρωπαϊκών χριστιανικών αρχών και το σταμάτημα της μετανάστευσης. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό», τόνισε ο Ζόλταν Κόβατς, εκπρόσωπος της εθνικιστικής συντηρητικής κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Σε ανοικτή επιστολή προς το προεδρείο του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ (πιθανός διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), έθεσε πολλούς όρους προκειμένου το κόμμα Φίντες του Ορμπάν να παραμείνει μέλος. Ένας εξ αυτών, να θέσει τέρμα «αμέσως» σε μια «εκστρατεία πλαστών ειδήσεων [fake news] εναντίον του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», μέλους του ΕΛΚ, όπως και ο Ορμπάν.

Στην εκστρατεία αυτή που ξεκίνησε δυνατά τον περασμένο μήνα με διάφορες αφίσες, το Φίντες κατηγορεί κυρίως τις Βρυξέλλες και τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση, την οποίας ο Ορμπάν θέλει να είναι ο πιο σφοδρός πολέμιος στην ΕΕ.

Απέναντι σε αυτή τη νέα πρόκληση, δώδεκα κόμματα που είναι μέλη του ΕΛΚ απαίτησαν επίσημα τη Δευτέρα «τον αποκλεισμό ή την αναστολή της συμμετοχής» του Φίντες, ένα μέτρο το οποίο, σύμφωνα με τον Βέμπερ, θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη μιας συνόδου στις 20 Μαρτίου.

Ωστόσο, από τη Βουδαπέστη τονίζεται ότι δεν θα τερματιστεί η εκστρατεία της με αφίσες εναντίον του Γιούνκερ πριν από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, και πως μια εκστρατεία εναντίον του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς (και επικεφαλής των Σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές) προγραμματίζεται για τη συνέχεια.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24