search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:37
MENU CLOSE

«Τώρα να καούν και να βάλουν μυαλό»: Κυνισμός και χάος ενώ άνθρωποι καίγονταν στο Μάτι

07.03.2019 17:23
4513712.jpg

 

Αποκαλυπτικοί του χάους που επικρατούσε στις αρμόδιες αρχές αλλά και του κυνισμού με τον οποίον ορισμένοι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν όσα λάμβαναν χώρα το εφιαλτικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου, όταν δεκάδες άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί στο Μάτι, είναι οι νέοι διάλογοι μεταξύ στελεχών της Πυροσβεστικής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, τις οποίες παρουσίασε το Open, στελέχη της Πυροσβεστικής εμφανίζονται να αναρωτιούνται αν «η φωτιά της Νέας Μάκρης είναι η φωτιά της Νέας Μάκρης» ή αν «η φωτιά της Νέας Μάκρης είναι η φωτιά του Νταού».

Τηλεφωνητής του 199 καταγράφεται να ζητά από πολίτη που καλούσε σε βοήθεια να τηλεφωνήσει στο 100 «επειδή έχουμε πάρα πολλά τηλέφωνα». «Σας καλώ τόση ώρα να ρίξουν τα εναέρια, δεν μου απαντάει κανένας», καταγράφεται να λέει άλλο στέλεχος της υπηρεσίας προς συνάδελφό του, για να λάβει την απάντηση «δεν τα χειρίζεσαι εσύ;». Ο παρανοϊκός διάλογος συνεχίζεται: «-Όχι. – Ποιος τα χειρίζεται; – Δεν ξέρω ποιος τα χειρίζεται;».

Αγανάκτηση προκαλεί ένας καταγραφείς διάλογος στον οποίον άνδρας ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων «τώρα να καούν και να βάλουν μυαλό ρε βλάκα. Τα όρνια να μείνουν εκεί.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:36