search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου

15.03.2019 17:20
Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου - Media

 

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός κτηρίου που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο στα ερείπια του οποίου παγιδεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγος, Τζίντε Ίντρις.

Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Το παλιό κτήριο που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο καθώς και διαμερίσματα και καταστήματα, κατέρρευσε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης στο Λάγος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Η τραγωδία προκάλεσε τεράστια οργή στη Νιγηρία, καθώς το κτήριο αυτό κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017, σύμφωνα με την Πολιτεία Λάγος.

Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινουούμνι Αμπόντε, δήλωσε την Τετάρτη πως το σχολείο ήταν «παράνομο» και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να υπακούσουν στη διαταγή των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.

«Η πλειονότητα των κτηρίων του κέντρου του Λάγος είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προδιαγραφές», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στο Λάγος, ο Αλάνι Φασίου Αμουσά.

«Κατασκευάστηκαν πριν από πολλά χρόνια με υλικά κακής ποιότητας χωρίς την επίβλεψη διπλωματούχων μηχανικών κτηρίων», πρόσθεσε.

Παρά την κατάσταση αυτή, πολλά εγκαταλελειμμένα κτήρια ή άλλα που έχουν υποστεί μετατροπές σε αυτό το τμήμα της πόλης κατοικούνται ή χρησιμοποιούνται περισσότερο ή λιγότερο ανεπίσημα από οικογένειες ή εμπόρους.

Οι αρχές του Λάγος έστειλαν σήμερα εκσκαφείς στον τομέα αυτό και άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτήρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία.

Σύμφωνα με τον Ομοτάγιο Φακολούχο, αξιωματούχο της Υπηρεσίας κατασκευής και ελέγχου της Πολιτείας Λάγος, η κατάσταση αυτή αφορά εκατοντάδες κτήρια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:47