search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος τυραννόσαυρος στον κόσμο και είναι θηριώδης

26.03.2019 17:29
Βρέθηκε ο μεγαλύτερος τυραννόσαυρος στον κόσμο και είναι θηριώδης - Media

 

Τον σκελετό ενός θηριώδους τυραννόσαυρου ανακάλυψαν επιστήμονες και πλέον ο «Σκότι» (όπως τον ονόμασαν χαϊδευτικά) είναι το μεγαλύτερο δείγμα του τεράστιου ερπετού που έχει αποκαλυφθεί από την σκαπάνη των παλαιοντολόγων.

Από τον σκελετό οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι όταν ο τυραννόσαυρος ζούσε ζύγιζε περίπου 9.000 κιλά και πλέον θεωρείται ως το μεγαλύτερο δείγμα σαρκοβόρου δεινοσαύρου που έχει ανακαλυφθεί.

Ο «Σκότι» ξεπερνά κατά 400 κιλά τον προηγούμενο μεγαλύτερο δεινόσαυρο, την «Σου» και οι επιστήμονες που τον ανακάλυψαν τον χαρακτηρίζουν ως τον «τυραννόσαυρο όλων των τυραννόσαυρων».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε τον «Σκότι» εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν ακόμα μεγαλύτερα δείγματα των τεράστιων αυτών ερπετών, που κυριάρχησαν στη Γη πριν από 65 εκατ. χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24