search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:38
MENU CLOSE

Αεροπορική βάρεσε ξαφνικό «κανόνι» αφήνοντας σύξυλους τους επιβάτες – Βροχή οι ακυρώσεις πτήσεων (Photos/Video)

28.03.2019 10:53
Αεροπορική βάρεσε ξαφνικό «κανόνι» αφήνοντας σύξυλους τους επιβάτες - Βροχή οι ακυρώσεις πτήσεων (Photos/Video) - Media

 

Η ισλανδική αεροπορική εταιρία WOW με μια απλή ανακοίνωση στο site της ανέφερε ότι έκλεισε.

Την ημέρα του λουκέτου είχαν προγραμματιστεί τέσσερις πτήσεις από το Γκάτγουικ του Λονδίνου προς το Ρέικιαβικ.

Επίσης είχαν προαναγγελθεί πτήσεις προς Αμστερνταμ, Βερολίνο, Παρίσι και Δουβλίνο.

Χιλιάδες επιβάτες έμειναν με τα διαβατήρια και τις βαλίτσες στο χέρι. Χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, που να μείνουν, πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Σύξυλοι προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στα διάφορα γκισέ του αεροδρομίου.

Η εταιρία που βάρεσε κανόνι απασχολούσε 1000 άτομα πορσωπικό κιαι εξυπηρτετούσε 3,5 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο.

Ωστόσο είχε χρέη που ξεπερνούσαν τα 150 εκατομμύρια λίρες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι αναζητεί επενδυτικές λύσεις που θα εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητά της.

Μάλιστα, ελάχιστα 24ωρα πριν από το λουκέτο, είχε ανακοινωθεί ότι η εταιρία ήταν στις τελευταίες διαπραγματεύσεις πριν την εξασφάλιση του απαραίτητου ποσού προκειμένου να σωθεί.

Η WOW είναι η τελευταία αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που τερματίζει τις δραστηριότητές της καθώς ο ευρωπαϊκός κλάδος αερομεταφορών προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα δυναμικότητα και το υψηλό κόστος καυσίμων. Πρόσφατα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους μεταξύ άλλων η βρετανική Flybmi, η σκανδιναβική Primera Air και η κυπριακή Cobalt.

Η WOW, που ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Μόγκενσεν, χρησιμοποιεί μικρότερα αεροσκάφη για πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και πολλών προορισμών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Norwegian Air καταλαμβάνει λίγο πάνω από το ήμισυ της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς διατλαντικών πτήσεων χαμηλού κόστους, ενώ η WOW ήλεγχε το ένα τέταρτο το 2018. Η κατάρρευσή της προκάλεσε φόβους για παράπλευρες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της Ισλανδίας. Περίπου το 30% που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ισλανδία πέταξαν με αεροσκάφη της WOW και η αναστολή λειτουργίας της θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 16% του αριθμού των τουριστών φέτος, σύμφωνα με έρευνα της ισλανδικής τράπεζας Arion.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34