25/05/2020 21:54:45

«Μπλόκο» στην έκδοση Πάσσαρη

«Μπλόκο» στην έκδοση Πάσσαρη  - Media

 

Δεκαοκτώ χρόνια µετά, και οι συγγενείς των δολοφονηµένων από τα χέρια του Κώστα Πάσσαρη ακόµη ζητούν δικαίωση.

Ο διαβόητος κακοποιός δεν έχει ακόµη λογοδοτήσει για τους φόνους που του αποδίδονται – και, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει, εάν προηγουµένως δεν αποφυλακιστεί από τις ρουµανικές φυλακές στις οποίες κρατείται.

Στις 17 Απριλίου έχει προσδιοριστεί -για πολλοστή φορά- η δίκη του από την ελληνική ∆ικαιοσύνη για τις δολοφονίες που τον βαρύνουν, µε τις ρουµανικές Αρχές να απορρίπτουν το αίτηµα της Ελλάδας για προσωρινή έκδοσή του, ώστε να δικαστεί και στη χώρα µας.

Ο λόγος; Επειδή η Ελλάδα δεν µπορεί να πει µε βεβαιότητα στη Ρουµανία πόση θα είναι η διάρκεια της δίκης και συνεπώς να προσδιορίσει το χρονικό διάστηµα της προσωρινής έκδοσης του κρατουµένου...

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών επανέλαβε το αίτηµά της να εκδοθεί στην Ελλάδα ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης, µε το Εφετείο του Βουκουρεστίου να απαντά αρνητικά στις 19 Μαρτίου.

Η απορριπτική απόφαση φέρεται να στηρίζεται στον µη ορισµένο καθορισµό, εκ του ελληνικού αιτήµατος, του αναγκαίου χρόνου που θα διαρκέσει η δίκη – και συνεπακόλουθα η προσωρινή έκδοση και η παραµονή στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ρουµανικές Αρχές επανειληµµένα είχαν ζητήσει από τη χώρα µας να παράσχει συγκεκριµένο καθορισµό του χρόνου, που απαιτείται για τη δίκη και την παραµονή του στη χώρα.

Η απόρριψη του αιτήµατος σηµατοδοτεί για ακόµη µια φορά καθυστέρηση, αφού το αίτηµα πρέπει να γίνει εκ νέου, µε τους συγγενείς των θυµάτων να αγανακτούν.

Μάλιστα, η πληροφορία ότι ο Κώστας Πάσσαρης ολοκληρώνει την έκτιση της ποινής του στις ρουµανικές φυλακές το καλοκαίρι του 2020, µε ορατό το ενδεχόµενο να µην έρθει ποτέ στην Ελλάδα, εξοργίζει τους συγγενείς των αδικοχαµένων.

Λίγες ηµέρες µετά την απόρριψη του αιτήµατος από τη Ρουµανία, η αδελφή του δολοφονηµένου αστυνοµικού ∆. Αλεβιζόπουλου κατέθεσε µέσω των συνηγόρων της, Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη, αίτηµα στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης, µε το οποίο χτυπά το καµπανάκι του κινδύνου για την αποφυλάκιση του Κ. Πάσσαρη, ζητώντας να υποβληθεί εκ νέου το αίτηµα για την έκδοσή του στην Ελλάδα, µε τις Αρχές να καθορίζουν τον αναγκαίο χρόνο για την ολοκλήρωσή της.

«Σας ζητούµε θερµά, στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων σας, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της έκδοσης και την ταχεία διεξαγωγή της δίκης (...), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των εγκληµάτων και η απόλυση του κακοποιού εκ των φυλακών.

Πρόκειται περί εφιαλτικού σεναρίου, που, εάν επαληθευτεί, θα στιγµατίσει το κύρος της ∆ικαιοσύνης και θα προσβάλει τη µνήµη των θυµάτων» αναφέρει η Παναγιώτα Αλεβιζοπούλου. Η επίσπευση των διαδικασιών της δίκης πρέπει να αποβεί απόλυτη προτεραιότητα για τις Αρχές των δύο χωρών, υποστηρίζουν, µιλώντας στο Εθνος της Κυριακής, οι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.