search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:18
MENU CLOSE

«Αθήνα για την Ελλάδα», μια εναλλακτική πρόταση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2067
4-4-2019
04.04.2019 03:00
foto3.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

«Στην πόλη του Σωκράτη, της Αγίας Φιλοθέης, του Μακρυγιάννη και του Σεφέρη επιδιώκουμε την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων, της φτώχειας, της ανεργίας, μέσα από την ανασυγκρότηση παραγωγικών – βιώσιμων εγχειρημάτων με έμφαση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τον συνεργατισμό κ.λπ.».

Με αυτά τα λόγια χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καραμπελιάς παρουσίασε το πρόγραμμα του δημοτικού συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Λ. Αποσκίτη, Αλ. Ασωνίτη, Δαμ. Βασιλειάδη, Ν. Ντάσιο, Γ. Ξένο, Ευγενία Σαρηγιαννίδου και Β. Στοϊλόπουλο. Ακόμη παρουσιάστηκε ο πρώτος κατάλογος των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού παρουσίασε το σκεπτικό της υποψηφιότητάς του σημειώνοντας ότι «σε μια ιστορική στιγμή που ο αργόσυρτος θάνατος της μεταπολίτευσης προκαλεί μια αίσθηση πνιγμού στους Έλληνες, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αρχίσει να συγκροτείται μία εναλλακτική πολιτική πρόταση, απέναντι τόσο στον κυρίαρχο εθνομηδενισμό όσο και στις φασιστικές και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις που διαστρεβλώνουν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού».

Σημείωσε ότι «ένα κίνημα του δημοκρατικού πατριωτισμού, έστω και μικρό, αλλά υπαρκτό στους θεσμούς, θα λειτουργούσε καταλυτικά για το σύνολο των πολιτικών χώρων, όπως συνέβη με τις κινητοποιήσεις για τις Πρέσπες, που υποχρέωσαν την αντιπολίτευση να απορρίψει τη συμφωνία και προκάλεσαν την αποσύνθεση των εθνοαποδομητικών συνιστωσών του ΚΙΝΑΛΛ (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ)».

Επικαλούμενος προηγούμενες κινήσεις, όπως αυτές που αφορούσαν «το βιβλίο της κ. Ρεπούση, κινητοποιήσεις για τα εθνικά θέματα, από το Σχέδιο Ανάν έως το Μακεδονικό κ.λπ.» και τη δημιουργία της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη, ενέταξε σε αυτές και τις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων, «όπου επιχειρείται να διατυπωθεί μια τρίτη, εναλλακτική πρόταση απέναντι στους τρεις συστημικούς υποψηφίους μιας αποεθνικοποιημένης Αθήνας και τη φοβική ή φασιστική αναδίπλωση».

Στη συνέχεια περιέγραψε τον ζόφο που επικρατεί στην πρωτεύουσα: «Η κατάρρευση των υποδομών και κρατικών υπηρεσιών, που επιβεβαιώθηκε με τον τραγικότερο τρόπο στο Μάτι και τη Μάνδρα, αποτυπώνεται και στις άθλιες υποδομές μιας πόλης που, ακόμα και στο τουριστικό κέντρο της, είναι ρυπαρή, με σπασμένα και κατάμαυρα πεζοδρόμια, γεμάτη τραπεζοκαθίσματα, μια τριτοκοσμική παρασιτική πρωτεύουσα».

Στις επιδιώξεις του συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα» περιέλαβε, κόντρα στη δημογραφική κατάρρευση και τη φυγή των νέων, την ενίσχυση των νέων ζευγαριών, «να επιστρέψουν οι κάτοικοι στις γειτονιές που εγκατέλειψαν, να απογκετοποιηθεί το κέντρο της Αθήνας και οι κοινωνικές υπηρεσίες, που έχουν παραδοθεί στις ΜΚΟ, να επιστρέψουν στον δήμο και να συνδεθούν με το κοινωνικό έργο των ενοριών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33