search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Δεν υπάρχει σωτηρία… – Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook εκτεθειμένα σε servers

03.04.2019 19:07
«Σφαγή» στο Facebook: Διαγραφή 2,3 δισεκατομμυρίων λογαριασμών - Media

 

Νέα εβδομάδα, νέα κρίση για το Facebook, το οποίο φαίνεται ότι έχει ιδιόμορφες ιδέες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας UpGuard, τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook εντοπίστηκαν σε ανοιχτό server υπολογιστικού νέφους της Amazon.

Συγκεκριμένα, σε εταιρεία στο Μεξικό βρίσκονταν αποθηκευμένα 540 εκατομμύρια αρχεία, όπως σχόλια, ονόματα λογαριασμών, αριθμοί ταυττότητας λογαριασμών αντιδράσεις χρηστών κλπ.

Ο server ήταν ανοιχτός στο κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι ο οιοσδήποτε μπορούσε να συλλέξει αυτά τα δεδομένα και έκλεισε όταν το Bloomberg ενημέρωσε το Facebook για την κατάσταση.

Επίσης, σε άλλη βάση δεδομένων βρέθηκαν αποθηκευμένοι κωδικοί και ονόματα χρηστών, με την εταιρεία ασφάλειας να μην γνωρίζει για πόσο καιρό ήταν εκτεθειμένη.

Η UpGuard επισήμανε ότι το Facebook δεν φρόντισε να ελέγξει το επίπεδο ασφαλείας των αποθηκευτικών χώρων για όλα αυτά τα δεδομένα, μιλώντας για «τεμπελιά».

Πληροφορίες: Time

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:34