search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τέσσερις ώρες με τρένο από τον Μάιο

09.04.2019 13:02
Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τέσσερις ώρες με τρένο από τον Μάιο - Media

 

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει το νέο γρήγορο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εντός του επόμενου μήνα θα παραδοθεί η διπλή ηλεκτροκίνηση στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής! Κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος ανταπόκρισης θα μειωθεί δραστικά!

Μέχρι και σήμερα η απόσταση από την πρωτεύουσα μέχρι την συμπρωτεύουσα γίνεται σε πέντε ώρες και είκοσι λεπτά αλλά όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης (στο περιθώριο του συνεδρίου «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο») με τη λειτουργία της νέας γραμμής η διαδρομή θα γίνεται σε τέσσερις ώρες.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 -που θα έχουν εγκατασταθεί όλα τα απαραίτητα συστήματα- ο χρόνος του δρομολογίου θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και θα φθάσει τις 3 ώρες και 20 λεπτά.

Όσον αφορά το κόστος των εισιτηρίων; Στόχος της εταιρείας είναι το συγκεκριμένο δρομολόγιο να είναι ανταγωνιστικό σε σύγκριση με το αεροπλάνο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13