04/12/2020 19:48:06

Ο Μητσοτάκης απαντά στους καλλιτέχνες: Θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε

Ο Μητσοτάκης απαντά στους καλλιτέχνες: Θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε - Media
 
Με επιστολή προς το σωματείο καλλιτεχνών ΑΣΜΑ, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις αντιδράσεις για το βίντεο του κόμματος από τη συνάντησή του με εκπροσώπους καλλιτεχνών για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.
 
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:
 
«Προς Σωματείο ΑΣΜΑ,
 
Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.
 
Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα.
 
Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.
 
Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων.
 
Κ.Μ.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.