08/03/2021 11:05:04

Αυτά είναι οι πιο «ευάλωτοι» κωδικοί για υπολογιστές

Συναγερμός από τη ΔΗΕ: Προειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό που αποστέλλεται μέσω mail - Media

 

Αν θέλετε η πρόσβαση στον υπολογιστή σας να είναι αποκλειστικά και μόνο στα χέρια σας, καλό θα είναι να αποφύγετε έναν από τους παρακάτω κωδικούς, καθώς πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι θεωρούνται ως οι πιο ευάλωτοι από επιθέσεις χάκερς.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας εξέδωσε έναν κατάλογο με 100.000 κωδικούς που θεωρούνται ως οι πλέον εύκολοι για να χακαριστούν και στην κορυφή του καταλόγου βρίσκονται μερικές απρόβλεπτες επιλογές.

Από τους πιο ευάλωτους κωδικούς θεωρούνται τα ονόματα συγκροτημάτων και τραγουδιστών, όπως “blink182,” “metallica,” “slipknot,” “eminem” και “50cent”, ενώ ακολουθούν τα ονόματα υπερηρώων και καρτούν (π.χ. “superman,” “tigger,” “batman,” “pokemon”, κλπ).

Ιδιαίτερα ευάλωτοι θεωρούνται και κάποιοι απλοί κωδικοί, όπως “123456,” “123456789,” “qwerty” και “1111111” με τους δύο πρώτους να έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνταν από περισσότερα από 30 εκατομμύρια θυμάτων χάκινγκ.

Το Κέντρο προειδοποιεί τους χρήστες ότι, όσο πιο εύκολος είναι ο κωδικός, τόσο πιο πιθανό είναι να χακαριστεί και τους καλεί να χρησιμοποιούν σύνθετους κωδικούς που να έχουν σημασία για τους ίδιους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.