search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου (Photos)

26.04.2019 18:34
Σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου (Photos) - Media

 

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησαν οι πιστοί σε όλη τη χώρα την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.

Στην Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης ακολούθησε και φέτος την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πιο κατανυκτικός επιτάφιος της Αττικής γίνεται νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Μονή Καισαριανής, ενώ στην Κέρκυρα οι φιλαρμονικές του νησιού δίνουν τον ξεχωριστό πένθιμο τόνο.

Mε συγκίνηση εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν κι εφέτος την Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και ακολούθησαν την Περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι της Νάξου.

Ο λιτός Επιτάφιος της Αγίας Γρηγορούσας στο Καστράκι Νάξου που είναι φτιαγμένος από ξύλα της θάλασσας και στολισμένος με ελάχιστα αγριολούλουδα, προκαλεί δέος, όπως και περιφορά του μέσα στη θάλασσα.

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε το πρωί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με τους Μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:26