search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Καταγγελία Κόκκαλη για λογοκρισία – Το τρέιλερ εκπομπής και οι «κομμένες» απαντήσεις

08.05.2019 06:19
Καταγγελία Κόκκαλη για λογοκρισία - Το τρέιλερ εκπομπής και οι «κομμένες» απαντήσεις - Media

 

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη «λογοκρισία των απόψεών του» στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ρεπορτάζ» της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης και τη δημοσιογράφο Ευτυχία Πενταράκη, και η οποία μεταδόθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου στις 22:30, έστειλε στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κόκκαλης, από τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη «εξέλειπαν τρία ουσιώδη αποσπάσματα», στα οποία απαντούσε σε ερωτήσεις για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μαρινάκη, καθώς και για την κ. Μπακογιάννη.

Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης στην ιστοσελίδα που διατηρεί έχει επισυνάψει και το διαφημιστικό trailer της εκπομπής,όπου η δημοσιογράφος προαναγγέλει «Το σχόλιο στη δήλωση Μπακογιάννη για τη διαπλοκή» και τη «σκληρή απάντηση στον Βαγγέλη Μαρινάκη», ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά να του αποσταλεί το «συνολικό αρχικό υλικό άμεσα», επισημαίνοντας «σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας του Πέτρου Κόκκαλη:

«Αξιότιμη κυρία Καλογεράκη,

Κατά την προβολή συνέντευξής μου απόψε, στην εκπομπή του σταθμού σας «Ρεπορτάζ» της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη (η οποία μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου) μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι εξέλειπαν τρία ουσιώδη αποσπάσματα της συνέντευξης όπου απαντώ σε ερωτήσεις για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μαρινάκη καθώς και για την κ. Μπακογιάννη.

Σέβομαι απόλυτα την δημοσιογραφική σας κρίση να παραλείψετε τα εν λόγω αποσπάσματα, παρότι τα συμπεριλάβατε στο διαφημιστικό trailer της εκπομπής. Ωστόσο, με εξέπληξε η απόφαση σας, καθώς επιτρέπει δικαίως σε οιονδήποτε να εικάσει ότι εγώ εκφράστηκα για τα παραπάνω πρόσωπα με τρόπο απρεπή ή τουλάχιστον ακατάλληλο για την τηλεόραση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και προφύλαξη του ήθους μου, σας παρακαλώ να μου αποστείλετε άμεσα το σύνολο του αρχικού υλικού προς χρήση μου. Πιστεύω δε, ότι λόγω του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης περί των πολιτικών ζητημάτων της χώρας αλλά και προστατεύοντας το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση, οι τηλεθεατές σας έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αυτά που είπα και να μη χρειαστεί να τα επαναλάβω.

Στα μέσα ενημέρωσης, αναγνωρίζεται αυθεντικώς το καθήκον ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη συμπεριφορά προσώπων και σχετικά με θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται το κοινωνικό σύνολο. Με την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία και την κοινωνική αποστολή του τύπου συνδέονται κατά κύριο λόγο οι δημοσιογράφοι για την δημοσιοποίηση ειδήσεων (γεγονότων) και σχολίων σχετικά με τις πράξεις και τη συμπεριφορά προσώπων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο.

Επίσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καθήκον να ενημερώνουν το κοινό για υποθέσεις και θέματα που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον και αντίστοιχα το κοινό έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για ζητήματα και υποθέσεις γενικού ενδιαφέροντος. Ειδικά εφόσον πρόκειται για θέματα που αφορούν πρόσωπα της δημόσιας ζωής ή θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού είναι εντονότερη, και συνακόλουθα υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης. Στην περίπτωση αυτή, τα όρια της ανεκτής κριτικής, στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας, είναι πολύ ευρύτερα, διότι η διατύπωση γνώμης και κριτικής εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ασφαλώς ότι η πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακέραια άσκηση της τέταρτης εξουσίας, της δημοσιογραφικής, και μόνο η ειλικρινής και τίμια συνεργασία μπορεί να αποβεί προς όφελος της χώρας μας.

Τα Χανιά, η πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, αποτελούν κοιτίδα της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας. Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημά μου και θα μου αποστείλετε το συνολικό αρχικό υλικό άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Μετά τιμής, Πέτρος Κόκκαλης Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12